Per Elofsson og familien plaget av sex-rykter. Ber om fred i leserinnlegg

«Dette unner jeg ikke min verste fiende».

BER OM FRED: Per Elofsson har skrevet et leserinnlegg der han ber om fred fra sex-rykter som herjer på hjemstedet.
FOTO: KNUT SNARE.
BER OM FRED: Per Elofsson har skrevet et leserinnlegg der han ber om fred fra sex-rykter som herjer på hjemstedet. FOTO: KNUT SNARE.Vis mer

(Dagbladet): Den tidligere svenske skihelten Per Elofsson (38) har i dag skrevet et innlegg i avisa Västerbottenkuriren der han tar et oppgjør med rykter som har plaget både han og familien.

«Jeg har vært bevisst på at det fra sensommeren fram til i dag har florert ulike rykter om meg», skriver Elofsson i starten av innlegget.

Bakgrunnen er følgende:

- Sexkjøp Ifølge Expressen fikk en elitetrener nylig sparken fra en svensk klubb etter å ha blitt dømt for kjøp av seksuelle tjenester. Den mannlige treneren skal ha kjøpt sex ved et hotell i starten av november, skriver avisa.

Elofsson langer nå ut mot ryktene om at det er han som er dømt og sparket fra jobben som skitrener.

«Disse helt grunnløse og falske ryktene om at jeg er innblandet har eskalert til et nivå som ikke lenger er håndterlig. Det finnes ikke noe som er sant i disse ryktene. Dessverre har dette rammet både meg og mine nærmeste og vi har kjent oss utrolig triste og berørte», skriver Elofsson.

- Sladder Den gamle skihelten forteller i kronikken at han befant seg i Stockholm og kom til hjemstedet da han først hørte om nyheten.

«For en periode er det sikkert spennende med sladder, men glem ikke at det også finnes en person og et menneske som faktisk tar imot et ukontrollerbart styr som jeg ikke unner min verste fiende», skriver den tidligere langrennsløperen.

Per Elofsson var en av verdens aller beste langrennsløpere i åra etter 2000. I Lahti-VM 2001 tok han med seg to gull.

I OL 2002 tok han et bronse, til tross for store forhåpninger. I Val di Fiemme 2003 fikk svensken med seg ett gull.