Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslaget:

Per Joar Hansen blir Lagerbäcks assistent

Bekrefter NFF.

ASSISTERER SVENSKEN: Per Joar Hansen. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet
ASSISTERER SVENSKEN: Per Joar Hansen. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Tirsdag undertegnet Per Joar Hansen (51) kontrakten som gjør ham til assistenttrener for Norges herrelandslag, melder Norges Fotballforbund i en pressemelding

«Hansen har lang erfaring som trener på høyt nivå, og hadde blant annet stor suksess som U21-landslagstrener, der han ledet Norge til EM i 2013 med flere av dagens landslagsprofiler på laget», står det videre.

- For meg var det en stor tillitserklæring å bli spurt av Lars og Nils Johan om å bli med på laget og assistere Lars i hans nye jobb. Dette er en spennende utfordring som det hadde vært svært vanskelig å takke nei til, sier Per Joar Hansen.

- Jeg ser frem til å jobbe med Lars og dra lærdom av hans vanvittige erfaring og kompetanse. Han er en av Europas mest suksessrike landslagstrenere, og jeg gleder meg til å se hva vi kan gjøre sammen med Norge, sier Hansen.

Hansen ledet Norges U21-landslag til EM i 2013, da med flere av dagens A-lagsspillere på laget.

- Jeg kjenner Perry fra hans tid i Sverige, og jeg er veldig glad for at vi nå har landet på denne løsningen. Han er en assistenttrener som vil passe meg bra, hans personlighet er ikke så lik min, og det blir bra for dynamikken i gruppen. Det har også vært veldig viktig for meg å få inn en norsk assistenttrener som kjenner norsk fotball og den norske kulturen bedre enn meg, sier Lagerbäck, ifølge NTB.

Hansen starter i jobben allerede i morgen. Toppfotballsjef Nils Johan Semb sier at spillerobservasjoner i både inn- og utland blir blant assistenttrenerens viktigste oppgaver.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media