Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Per-Mathias Høgmo blir flue på veggen i Madrid

Men først skal han ringe Carlo Ancelotti.

LOVER TETT OPPFØLGING: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo kommer til å følge Martin Ødegaard tett i Madrid. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
LOVER TETT OPPFØLGING: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo kommer til å følge Martin Ødegaard tett i Madrid. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Gårsdagens presentasjon, med rundt hundre mediefolk tilstede, var første og siste gang på svært lenge, Martin Ødegaard (16) vil «utsettes» for spansk media.

Mandag møter Real Madrid-spilleren norsk presse på Marienlyst stadion, der han skal ta farvel med gamleklubben Strømsgodset. Etter det kommer det til å bli stille rundt 16-åringen. Det vil bare bli på landslagssamlinger norske journalister vil få kunne snakke med unggutten.

Per Mathias Høgmo og han støtteapparat kommer imidlertid til å ha full tilgang.

- I landslaget har vi en systematisk oppfølging av spillerne våre. Vi kommer til å være tett på både Martin og Real Madrid, og være fysisk tilstede i Spania. Det vil si at både jeg, Martin Foyston, Jarl Torske (assistenttrenere), og Jordi Gonzalez (fysisk trener) kommer til å følge ham opp, og da handler det om både den fysiske biten, ernæringsmessig og medisinsk. Oppfølgingen blir individualisert fra vår side, sier Høgmo til Dagbladet.

Skal ringe Ancelotti Landslagssjefen regner med å ha en kontinuerlig dialog med Real Madrid-sjef Carlo Ancelotti.

- Vi får opprette kontakt inn der etterhvert, sier han.

- Real Madrid er en klubb med pondus, hvordan takler dere eventuelle uenigheter?

- Jeg ser ikke at det skal bli noe problem. Hvilke treningskampene med landslaget han må møte til er regulert fra FIFAs side, så det skal gå greit. Martin er glad i landslaget.

SELVSKREVEN: Han har kanskje ikke klippekort helt ennå, men Martin Ødegaard kommer til å bli en viktig brikke i Per-Mathias Høgmos landslag i årene framover. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SELVSKREVEN: Han har kanskje ikke klippekort helt ennå, men Martin Ødegaard kommer til å bli en viktig brikke i Per-Mathias Høgmos landslag i årene framover. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Hva vet du om spansk tredjedivisjon og Castilla?

- Vi vet at de har vært oppe på nivå to også, så de har et godt lag med mange talentfulle spillere. Det viktige her er treningsarenaen hver dag, og så får vi se der om han også kvalifiserer seg til spill med førstelaget. Noe av det spennende med Martin er at han har tatt nye nivåer hele veien, sier Høgmo.

Ga Ødegaard råd Landslagssjefen tok ikke av, men var tydelig stolt da han møtte pressen for å snakke om Norges juvel i går.

- Det er veldig gledelig for Martin sjøl, selvsagt, og norsk fotball at det er gått i orden. Nå er han klar for et av verdens beste lag, sier han.

- Det viktigste for Martin nå er å holde fokus på utvikling. Han er fortsatt bare 16 år. Nå skal han trene med de beste spillerne i verden. Det siste jeg sa til ham var at han må huske å skynde seg langsomt, sier Høgmo videre.

Landslagssjefen røper samtidig at han ble spurt til råds av Ødegaard før avtalen med Real Madrid ble signert.

- Jeg har hatt god dialog med Martin og faren hans underveis. Jeg har gitt mine betraktninger rundt de valgene han sto overfor. Det handler om en totalvurdering når du skal ta et steg ut fra Strømsgodset og flytte fra landet. Da må det gjøres både en fotballfaglig og sosial vurdering. Totalpakka i Real Madrid ser veldig bra ut, sier han til Dagbladet.

Vil utnytte muligheten Landslagstreneren innrømmer samtidig at han selv kommer til å utnytte muligheten til å lære noe av en av verdens største fotballklubber.

- Dette åpner en god mulighet for norsk fotball til å ha en tett kontakt med Real Madrid, sier Høgmo, som nylig besøkte Bayern Münchens treningssamling i Qatar.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb røper at ikke alle klubber er like enkle å ha med å gjøre for landslagsapparatet, men regner med at Real Madrid ikke byr på trøbbel.

- De fleste klubbene er lette å kommunisere med og så er det noen som er litt mer... Jeg vil ikke bruke ordet lukket, men det er noen klubber det er enklere å bygge relasjoner med enn andre. Vi godt til en del engelske, franske, nederlandske og tyske lag, men Real Madrid er et nytt bekjentskap. Da jeg var landslagssjef spilte John Carew i Valencia, og det fungerte bra. Jeg regner med at dette blir greit også, sier Semb.