Per-Mathias Høgmo er Norges neste landslagssjef

Ble vedtatt av NFFs styre i går.

VEDTATT I GÅR: Tidligere Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo blir Norges neste landslagssjef i fotball, får Dagbladet bekreftet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VEDTATT I GÅR: Tidligere Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo blir Norges neste landslagssjef i fotball, får Dagbladet bekreftet. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

*Følg pressekonferansen direkte her fra klokken 1530!

(Dagbladet): Per-Mathias Høgmo blir Norges neste landslagssjef i fotball.

Det var under gårsdagens styremøte i Norges Fotballforbund at det styrende organet i norsk fotball ga sin tilslutning til ansettelsen.

I en pressemelding bekrefter NFF ansettelsen. Klokken 1530 vil det bli avholdt pressekonferanse.

- Motivert
- Jeg er utrolig motivert for å gå løs på jobben som landslagssjef. Dette er en jobb jeg har brent for hele mitt fotballiv. Jeg er en innovativ og nytenkende person, og ønsker å sette mitt preg på hvordan Norge skal spille, sier den kommende landslagssjefen.

Høgmo kommer fra svenske Djurgården, som han har ledet fra nedrykksplass og opp til Allsvenskans midtsjikt. 53-åringen fra Gratangen vil dermed erstatte Egil Drillo Olsen som Norges landslagssjef.

- Målsettingen er at Norge kvalifiserer seg for EM-sluttspillet i Frankrike 2016. Da må vi fornye oss, samtidig som vi viderefører det beste fra dagens landslag, sier Høgmo ifølge pressemeldingen.

Høgmo har tidligere trent blant annet kvinnelandslaget til OL-gull - og han ledet Rosenborg i Champions League i 2005, og han har vært Tromsø-trener i klubbens beste perioder.

Djurgården-treneren har signert en fireårskontrakt med NFF.

Norges Fotballforbunds styre var samlet i møter i hele går. Landslagssjefspørsmålet var det overskyggende spørsmålet, og det skal ha vært bred enighet om å gå for Høgmo som Drillos arvtaker.

- Høgmo er rett mann som landslagssjef fordi han er faglig og taktisk sterk, har gode resultater, internasjonal erfaring og er hele tiden på jakt etter ny kunnskap, sier fotballpresident Yngve Hallén.

Forbundet er selv godt fornøyde med ansettelsesprosessen.

- Vi har hatt en tøff og grundig prosess med en enstemmig innstilling til forbundsstyret. Vi er sikre på at Per-Mathias er en mann som vil utfordre oss, og gjennom det skape resultater, fortsetter Hallén.

NFF har innkalt til pressekonferanse klokken 1530.