Per-Mathias Høgmo ga opp treneryrket da han ble utbrent og deprimert

Talentspeider og Tippeliga-trener tror han har lært av RBK-smellen.

MØTTE VEGGEN: Per-Mathias Høgmo ble utbrent og deprimert da han ledet Rosenborg. Spørsmålet er hvordan han vil håndtere den jobben hvor prestisjen og presset er aller størst, nemlig som landslagssjef for Norge.  Foto: AP / Andreas Hillergren/NTB Scanpix
MØTTE VEGGEN: Per-Mathias Høgmo ble utbrent og deprimert da han ledet Rosenborg. Spørsmålet er hvordan han vil håndtere den jobben hvor prestisjen og presset er aller størst, nemlig som landslagssjef for Norge. Foto: AP / Andreas Hillergren/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Hva som egentlig skjedde i Rosenborg, er det ikke mange som vet. Han måtte i hvert fall ut. Men det er sju år siden, sier Stig Thorbjørnsen.

Han er mangeårig talentspeider i Rosenborg — en jobb han også hadde da Per-Mathias Høgmo var klubbens hovedtrener fra seinsommeren 2005. Noe av det første Høgmo gjorde, var å lede Rosenborg til Champions League, hvor trønderne havnet i gruppe med Olympiakos (som de slo), Real Madrid og Lyon.

Men i serien tok det tid å snu trenden. Fem runder før slutt det året lå Rosenborg på kvalifiseringsplass i Tippeligaen, etter å ha vunnet gull de 14 foregående sesongene.

En saftig høstspurt sendte laget opp til tabellens midtsjikt. Neste sesong begynte også uten de store gulltaktene i Rosenborg. Så, i juli 2006, smalt bomben:

En utbrent Per-Mathias Høgmo ble sykemeldt, i første omgang i to måneder.

- Jeg husker jeg pratet med han om at det gikk litt over stokk og stein. Han ville bidra på alle mulige måter. Han tok på seg for mange oppgaver, forteller Miika Koppinen som har spilt under den nye landslagssjefen både i Tromsø og Rosenborg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer