- Per-Mathias Høgmo og ledelsen i NFF har gjort seg til latter

Kommentator mener den nye landslagssjefen mangler troverdighet.

 ALENE:  Per-Mathias Høgmo gikk den tunge turen av Ljudski vrt i går kveld. Landslagssjefen var fattet etter tapet. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
ALENE: Per-Mathias Høgmo gikk den tunge turen av Ljudski vrt i går kveld. Landslagssjefen var fattet etter tapet. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Per-Mathias Høgmo fikk ingen drømmestart som landslagssjef. Det norske laget ble rundspilt av Slovenia. VM i Brasil, som lenge har hengt i en tynn og utslitt tråd, er saga blott.

Høgmo lovet et offensivt og friskt norsk lag. I går lakk de som en sil bakover. Det har fått Adresseavisens kommentator Kjetil Kroksæter til å lange ut mot både Høgmo og NFF.

Oppgjør Han mener de må ta en kraftig vurdering av hvor Norge står i det internasjonale fotball-landskapet.

- Per-Mathias Høgmo og ledelsen i NFF har gjort seg til latter. Nå trenger Norge en fotballeder som kan stikke fingeren i jorda, skriver Kroksæter i en kommentar i Adressa.

For der Høgmo hadde fokus på det offensive, mener Kroksæter at landslagssjefen burde sett på den defensive biten.

-  Det forbauser meg at Høgmo gjøv løs på et ambisiøst angrepsspill, i stedet for å investere tiden i det som er hans sterke side som fotballtrener; forsvarsorganisering, sier fotballkomentatorer, og legger til:

- Per-Mathias Høgmos fikk sin pompøse retorikk om ballkontroll, backer i mellomrom og nyskapende fotball midt i fleisen. En middels europeisk fotballnasjon brukte et kvarter på å avsløre at keiseren mangler klær.

Og etter den elendige starten, må alt snu.

- Han har ikke bare rykket tilbake til start, han har rykket langt forbi. Høgmo er i minus nå, sier Kroksæter til Dagbladet.

Troverdighetsproblem På telefon med Dagbladet utdyper Kroksæter seg Han frykter at  Høgmo ikke forstår hvor dårlig norsk fotball egentlig er.

- Han hadde fryktelig høye ambisjoner, men har fått en skjev start, sier han til Dagbladet.

- Vår nye landslagssjef har allerede mistet sin troverdighet. Uttalelsene i forkant vitner om at Høgmo ikke har et realistisk syn på hvor norsk fotball ligger i det internasjonale bildet. Han hadde kanskje en naiv tro på at han kunne kompensere for manglende ferdigheter med optimisme og entusiasme. Det varte i fem minutter, før motstanderen viste hvor landet ligger, skriver han i kommentaren.

Men Kroksæter håper at det snur, og at uttalelsene kommer tilbake og biter ham.

- Jeg håper Norge slår tilbake og viser at jeg tar feil.  Men vi har oppskrudde forventninger til landslaget, og har ingenting å gjøre i et VM, sier kommentatoren til Dagbladet.

Tar tid Heller ikke Dagbladets kommentator Morten Pedersen så lyst på Høgmo i går kveld. I dagens papirutgave skriver Pedersen:

- Her jeg sitter nå - med Slovenia Norge 3-0 som et skrekkens resultat av alt norsk fotball har latt seg villede til å neglisjere i en liten mannsalder - er konklusjonen dessverre at det står enda dårligere til enn det var grunn til å frykte på forhånd, skriver Morten P.

VM er historie. Neste høst starten kvalifiseringen til EM i 2016. Da må Høgmo ha fått på plass den norske filosofien:

 KRITISK: Kjetil Kroksæter langer ut mot Per-Mathias Høgmo og NFF i en kommentar. Foto: Adresseavisen.
KRITISK: Kjetil Kroksæter langer ut mot Per-Mathias Høgmo og NFF i en kommentar. Foto: Adresseavisen. Vis mer

- Da må Per-Mathias Høgmo ha klart å omgjøre ord til handling. At handling ikke nødvendigvis følger ord så du etter fem minutter denne fredagskvelden i Maribor, skriver Pedersen.

 SANNHETENS ØYEBLIKK:  Høgmo hadde høye forventninger til kampen i Slovenia. Resultatet var alt annen enn koselig.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SANNHETENS ØYEBLIKK: Høgmo hadde høye forventninger til kampen i Slovenia. Resultatet var alt annen enn koselig. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer