Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Per-Mathias Høgmo om den elendige førsteomgangen: - Det var en vekkelse

Etter Estland-tapet.

- EN VEKKELSE: Norges første omgang var ikke av den største kvalitet. Per-Mathias Høgmo kaller den en vekkelse.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
- EN VEKKELSE: Norges første omgang var ikke av den største kvalitet. Per-Mathias Høgmo kaller den en vekkelse. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Per-Mathias Høgmo møtte i kveld pressen etter det noe flaue tapet mot Estland på Ullevaal Stadion. Søndag venter Aserbajdsjan i Baku i EM-kvalifiseringen, og landslagssjefen mener kampen var nyttig i forkant av den.

- Vi møtte et estlandsk lag som var vanskelig å bryte ned. Det ble derfor en nyttig kamp, fordi det her er et kampbilde vi kan få i flere kamper fremover, sier Høgmo.

- Vi har fortsatt et av de yngste lagene i Europa, og jeg er forberedt på at det kommer til å svinge fra kamp til kamp. Det må vi leve med, men det er som jeg sa innledningsvis, det er en svært nyttig kamp for oss. Vi må ha intensitet, sier Høgmo.

- En vekkelse Det var spesielt i første omgang Norge slet med å komme inn i spillet, og Estland scoret det matchvinnende målet.

- Førsteomgangen var en vekkelse. I andreomgang var vi gode det første kvarteret, og det var bare scoringen som manglet. Det tar vi med oss videre til Aserbajdsjan, sier Høgmo.

Når det gjelder selve scoringen, ønsker ikke Høgmo å si noe om keeper Nylands blemme.
- Jeg så den på replay på storskjerm, og de kommer til et innlegg der de får være for aleine. Det snakket jeg med spillerne om i pausen, at de burde vært der og presset. Når de får slått innlegget, er det vanskelig for stopperne. Hvorvidt Ørjan skulle tatt det, kan jeg ikke si noe om.
Gjorde endringer Nå er tankene mot søndag, og der har Høgmo allerede gjort seg noen tanker. Han er fornøyd med Alexander Søderlunds innhopp. Rosenborg-spissen har nå meldt seg inn i kampen om en startplass søndag.

- Nielsen kom til en bra sjanse i første omgang, og så kom han til en sjanse lik kampen sist. Når det gjelder Søderlund er jeg veldig fornøyd, han vant mye dueller og plasserte seg riktig. Han fikk en stor sjanse i 2. omgang, men der manglet det litt i avslutningene. Hadde han satt den, hadde jeg vært fornøyd, sier Høgmo.

Ellers byttet Høgmo også backene i pausen.

- Vi hadde avklart at vi skulle bytte backene i pausen. Vi ville se Søderlund, og Nielsen har hatt problemer med skade. Mats har ikke så veldig mye kamptrening, og det blomstret i 2. omgang, kantene skulle også byttes ut, det var avtalt, sier Høgmo.

Godt Ødegaard-innhopp Martin Ødegaard fikk 34 minutter i kveldens kamp. Hans innhopp var Per-Mathias Høgmo fornøyd med.

- Det var et godt innhopp. Det han gjør i dag, er på meget høyt nivå. Men hvordan vi gjør det i forhold til søndag, det får vi se på, sier landslagssjefen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling