OPPRØRT: Norges landslagstrener Per-Mathias Høgmo kaller straffesparket som ga Brasil fordelen mot Kroatia en skandale.  Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
OPPRØRT: Norges landslagstrener Per-Mathias Høgmo kaller straffesparket som ga Brasil fordelen mot Kroatia en skandale. Foto: Sjur Stølen / DagbladetVis mer

Per-Mathias Høgmo om straffesparket: Skandalen som ødela kampen

Likevel er han glad Brasil vant.

SAO PAULO (Dagbladet): Norge møter Kroatia i EM-kvalifiseringen til Frankrike 2016. Per-Mathias Høgmo synes Kroatia er gode, men er ikke skremt.

Opprørt over straffesparket Derimot er han opprørt over straffesparket som ga Brasil fordelen mot Kroatia. Som alle andre.

- En skandale, sier Norges landslagstrener. Og dessverre avgjorde det kampen.

Per-Mathias Høgmo sier han har sett et Kroatisk lag som er strammet opp og blitt bedre organisert og strukturert under trener Niko Kovacs. Et lag som minner mye om Tsjekkia. Og de som husker tre måneder tilbake i tid husker sikkert Norges kamp i Praha: 2-2.

- De har en veldig god midtbane, fortsetter Høgmo.

- Luka Modric er en fantastisk fotballspiller. Og sammen med Neymar og Oscar var han en av de tre store spillerne for meg. Det er spillere som dem, fordi de er i stand til å gjøre ting på egenhånd i et spill som blir stadig vanskeligere å bryte ned, som utgjør den store forskjellen.

Glad Brasil vant Men selv om Høgmo er uenig i straffesparket som ga Brasil fordelen mot slutten er han glad for hjemmelaget vant. For VMs skyld.

— Mesterskapet trengte dette resultatet like mye som landet Brasil. Det er fint. VM fikk den åpningen de flreste drømte om. Og det er spesielt gøy å se spillere som Neymar, Oscar og Modric gutta utfolde seg og ta tak. De holder et meget høyt nivå.

Neste stoppested på VM-rundturen til Norges landslagssjef og reisepartner Nils Johan Semb er Salvador og dagens kamp mellom Spania og Nederland.

— Den blir sikkert bra den og, smiler Høgmo.

— Jeg tror det blir et fantastisk VM.