TRIUMFERENDE KEEPER: Diego Guastavino fortviler etter en av mange misbrukte sjanser i kveldens åpningskamp. Brann maktet ikke å skåre og kampen endte derfor målløst i Bergen. Foto: Digitalsport
TRIUMFERENDE KEEPER: Diego Guastavino fortviler etter en av mange misbrukte sjanser i kveldens åpningskamp. Brann maktet ikke å skåre og kampen endte derfor målløst i Bergen. Foto: DigitalsportVis mer

Per Morten drev stjernespissene til vanvidd

Brann pepet ut etter uavgjort mot Haugesund.

||| BERGEN (Dagbladet):

Brann - FK Haugesund 0-0 (0-0)

Haugesund spilte uavgjort 0-0 i sesongens første Tippeligakamp etter en tam affære på Brann Stadion. Haugesunds sisteskanse Per Morten Kristiansen ble kampens stor helt med en rekke klasseredninger.

- Dette var en veldig fin start slik man drømmer om. Selvtillitten stiger og stiger, og jeg visste at angriperne deres begynte å tenke. Allikevel er vi jo heldige som får med oss ett poeng, sier Kristiansen til Dagbladet.

Brann-trener Steinar Nilsen måtte tåle pipekonsert etter kampen, men var greit fornøyd med ett poeng etter premieren.

- Dette var greit med tanke på hvordan vi spilte. Det var en del gode prestasjoner, men ballen ville ikke inn, sier Nilsen.

Tam førsteomgang
Til tross for at Brann var store favoritter før kampen var det ikke mye i førsteomgangen som tydet på lagene spilte i to forskjellige divisjoner i fjor. Omgangen sett under ett var meget tam til tross for noen spede forsøk fra Brann på å sette gjestene under press.

Haugesund var med på notene og yppet seg ved et par anledninger på overganger.

Brann hadde ballen mest, men maktet ikke å skape de store farlighetene foran Per Morten Kristiansen i Haugesund-målet. Birkir Mar Sævarsson og Bjarte Haugsland spilte bra på Branns høyre kant og kom til en rekke innlegg, men både dårlig avleveringer og mangel på en kraftspiss gjorde at Haugesund hadde få problemer med å forsvare seg.

Helt på tampen av første omgang fikk Brann førsteomgangens desidert største sjanse:

VEGGEN: Diego Guastavinos forsøk stopper nok en gang i Per Morten Kristiansen i FKH-målet. Foto: Digitalsport
VEGGEN: Diego Guastavinos forsøk stopper nok en gang i Per Morten Kristiansen i FKH-målet. Foto: Digitalsport Vis mer

Erik Huseklepp la inn et frispark fra venstre side av Haugesunds 16-meter og inne i feltet kom Rodolph Austin flygende, men en meget god parade av Kristiansen i Haugesunds  mål forhindret Brann-ledelse etter første omgang.

- Det ble en typisk premierekamp i dag med mye stillingskrig. Vi er klart best og bør vinne her, sier Brann-strateg Eirik Bakke til Dagbladet.

Frisk start på andre omgang
Andre omgang startet langt friskere enn den første. Først var det Haugesund og Tor Arne Andreassen som spilte seg fint igjennom på høyre, men avslutningen fra Andreassen endte utenfor fra skrå vinkel.

Deretter fikk Brann og nyervervelsen Erik Mjelde sjansen. Mjelde tok med seg ballen inn i Haugesunds 16-meter, men avslutningen skrått fra venstre ble bokset pent over av Kristiansen. Nok en fin redning av Haugesunds sisteskanse.

Etter noen farligheter foran begge mål roet kampen seg ned midtveis og så ut til å være tilbake i samme sporet som i førsteomgangen.

Først i det 77 minutt kom kampens neste store sjanse.

Erik Huseklepp forserte i kjent stil ned venstrekanten og fant spissmakker Diego Guastavino inne i feltet. Den lille teknikeren var litt uheldig med førstetouchen, men fikk stokket beina og sendt av gårde en avslutning alene mot Per Morten Krisiansen.

Sisteskansen var igjen redningen for Haugesund og var flott nede på skuddet fra Brann-spissen, kampens største mulighet så langt.

- Det var vel ikke noen bane som passet oss så godt foran der, men vi gjør en ok kamp. Det kan bli bra dette, sier en optimistisk Huseklepp etter den målløse kampen.

Fem minutter før slutt trodde imidlertid bergenspublikummet at kvelden var reddet.

Cato Guntveit la fint inn fra venstre og i feltet steg innbytter David Nielsen til værs. En kontant heading fra kort hold så ut til å ende i mål, men nok en gang var Per Morten Kristiansen Haugesunds reddende engel.

En kjemperedning av sisteskansen som nesten landet i mål etter å ha fanget ballen.

Huseklepp avgjorde nesten
Kampuret viste 90 minutter da Branns stjerneskudd Erik Huseklepp fikk sjansen til å avgjøre kampen.

Eirik Bakke fant lysluggen som avsluttet fra skrått hold på volley, men nok en gang hadde Kristiansen en kjemperedning på lager.

STERKT FKH: Vegard Skjerve og Haugesund forsvarte seg godt mot Erik Huseklepp og tok et poeng i Bergen. Foto: Digitalsport
STERKT FKH: Vegard Skjerve og Haugesund forsvarte seg godt mot Erik Huseklepp og tok et poeng i Bergen. Foto: Digitalsport Vis mer

- Han var i det umulige hjørnet. De kan takke han for at de får med seg ett poeng i kveld, sier Erik Huseklepp-

Brann presset på mot slutten, men maktet ikke å overliste Kristiansen i Haugesund-målet. Dermed kunne araberne ta med seg poeng hjem til Haugesund i tippeligacomebacket.

- Dette var morsomt. Vi gjør en ok kamp, men blir overkjørt i andre omgang. Heldigvis reddet Per Morten Kristiansen oss, sier FKH-trener Jostein Grindhaug.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

KRIG: Branns Hassan El Fakiri og Erik Mjelde i aksjon mot Jacob Sørensen under eliteseriekampen mellom Brann og Haugesund på Brann stadion i Bergen lørdag
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
KRIG: Branns Hassan El Fakiri og Erik Mjelde i aksjon mot Jacob Sørensen under eliteseriekampen mellom Brann og Haugesund på Brann stadion i Bergen lørdag Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer