Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Per Verner er Hoftuns erstatter

- Andre får sammenlikne, sier Glimts nye forsvarskjempe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Du skal ha store føtter, skal du fylle fotballstøvlene til en av norsk klubbfotballs virkelige giganter, Erik Hoftun.

Selv med disposisjonsrett over en bankkonto hvert bidige idrettslag i landet kan misunne, har ikke Rosenborg vært i nærheten av å gjenoppdage formelen som var nøkkelen til en lagidrettshistorisk dominans, som brått tok slutt da «Mester Erik» tok en siste og karriereavsluttende tur til Bodø sommeren 2005.

En tur som endte i opprykk og fornyet optimisme rundt nordlandshovedstadens gule stolthet.

Våren 2008 er Hoftun tilbake på Lerkendal og yngre krefter skal ta ansvar som sjef i bakre rekker hos Bodø/Glimt. En av de som ventes å ta størst ansvar, er en 25-åring med fortid i Levanger, Kongsvinger og sist svenske AIK. 

- Respekt for Hoftun 

Hovedpersonen selv, Per Verner Rønning, vil helst bare være Per Verner Rønning. Han lar i stedet forståsegpåerne få leke seg med eventuelle paralleller til gamle helter.

- Det å trekke sammenligninger får være opp til andre å gjøre, men Erik Hoftun er selvfølgelig en spiller jeg har stor respekt for. Selv om jeg etterfølger ham i Bodø/Glimt, må jeg konsentrere meg om meg selv og mitt spill, sier Rønning til Dagbladet.no før han legger til:

- Det er utrolig mange gode midtstoppere, og det finnes nok av folk å strekke seg mot. Jeg synes det er vanskelig å trekke frem konkrete navn, men jeg liker godt italienske forsvarsspillere.

GLAD I BALLKONTAKT: Per Verner Rønning omtaler seg selv som en midtstoppertype som er glad i å finne kreative løsninger. Her holder han ballen unna Ham/Kams Aden Güven i serieåpningen. Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde/Scanpix
GLAD I BALLKONTAKT: Per Verner Rønning omtaler seg selv som en midtstoppertype som er glad i å finne kreative løsninger. Her holder han ballen unna Ham/Kams Aden Güven i serieåpningen. Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde/Scanpix Vis mer

Likevel er det vanskelig å ikke trekke Hoftun-paralleller, for fellestrekkene stopper ikke ved posisjon, draktnummer og tilsynelatende en solid porsjon trøndersk sindighet.

- Jeg er en midtstopper som liker å ha ballen i beina, og som søker etter kreative løsninger fremover, sier Rønning når han får muligheten til å trekke frem noen av sine sterke sider som fotballspiller.

Med andre ord: Kvaliteter som tiltrakk interesse fra noen av Europas største ligaer, da Hoftun var eksponent for angripende, eggensk godfotteori som gledet Champions League med offensiv tankegang i alle ledd.

- Sjelden vare

Dette er attesten Rønning får fra Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen:

- Han er en veldig bra stoppertype. Han er en spiller med stor rekkevidde og et godt venstrebein. Rett og slett litt sjelden vare. Om to-tre år tror jeg ikke det er mange i Norge som er bedre enn ham, påpeker Ingebrigtsen overfor Dagbladet.no.

Kvalitet koster, men så har også Bodø/Glimt også lagt betydelige summer på bordet for 25-åringen.

- Det er det dyreste spillerkjøpet i Glimt siden Runar Berg, og den dyreste i min tid, innrømmet klubbdirektør Ernst Pedersen overfor Avisa Nordland da alle overgangspapirer var ferdigsignert tidligere i vinter.

image: Per Verner er Hoftuns erstatter

I fjor kostet Rønning AIK rundt fem millioner kroner da Stockholms-klubben hentet ham fra Kongsvinger, som en indikasjon på hvilke summer det er snakk om.

Etter å ha høstet verdifull erfaring i Adeccoligaen og på høyeste nivå hos våre naboer i øst, er det nå duket for å vise seg Tippeligaen verdig. Den første indikasjonen på hva fotballpublikummet har i vente, kom da Ham/Kam fikk stryk på Aspmyra.

Rønning og forsvarkollegaene gjorde jobben enkel for keeper Pavel Londak, og med scoringer av Thiago Martins og Mounir Hamoud stod premieren til mer enn godkjent.

- Kan ikke være fornøyd

Likevel forblir Rønning nøktern med tanke på fortsettelsen, både på egne og lagets vegne.

- Det er en naturlig målsetning å være med og bidra på et lag som er godt nok til å stabilisere seg i Tippeligaen. Det var artig å komme i gang mot Ham/Kam, og vi kunne ikke ha bedt om en bedre start, påpeker han.

Men selv om det Rønning er innstilt på at det kommer til å bli en tøff sesong, er han opptatt av å utvikle seg videre mot det som på sikt kan bli nok en trøndersk suksesshistorie i norsk toppfotball.

- Man må selvfølgelig sette seg mål for å ha noe å streve etter, og man kan ikke være fornøyd med det nivå man er på. Derfor forsøker jeg å ha 100 prosent fokus på hver eneste trening, avslutter Rønning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!