Perec: - Fryktet for livet

PARIS/OSLO (Dagbladet.no): - Livet mitt er mer verdt enn en medalje, sa Marie-Jose Perec til en talskvinne for sponsoren Reebok for et par dager siden. Den franske sprinteren følte seg truet av australiere før møtet med hjemmefavoritten Cathy Freeman på 400 meter i OL.

Perec har klaget på at hun ikke har fått være i fred under oppholdet i Australia. I samtalen med Reeboks talskvinne advarte hun om at hun vurderte den flukten hun iverksatte onsdag kveld australsk tid.

- Hvis de (australierne) ikke vil ha meg, så drar jeg, sa Perec.

Hun har nektet å snakke med media under hele oppholdet. All kommunikasjon har gått gjennom hjemmesiden hennes på internett. Der skrev hun om frykten:

- Lekene har bare så vidt begynt. Jeg skulle ønske de allerede var slutt. Så redd er jeg.

Politiavhør i Singapore

Perec har trukket seg fra OL. Hun fløy sammen med kjæresten til Singapore, der de satt 11 timer i politiavhør etter slagsmål med en TV-kameramann. Franske idrettsmyndigheter presiserer at rømmingen ikke har sammenheng med dopingprøver.

Frankrikes OL-president Henri Serandour og idrettsminister Marie-George Buffet bekreftet torsdag i en felles pressemelding at den tredobbelte OL-mesteren ikke kommer til start i Sydney.

- Vi vil gjerne presisere at det ikke har noen sammenheng med dopingprøver, heter det i pressemeldingen.

Ut fra torsdagens føljetong om 400-meterløperens flukt fra Sydney handler det dessverre sannsynligvis helst om Perecs mentale helsetilstand, skriver NTB.

Sloss med TV-fotograf

Ifølge nyhetssjef Paul Fenn i australske TV-stasjonen Channel Nine ble Perec og kjæresten Anthuan Maybank tatt med til politiavhør etter at Maybank angrep kameramannen. Han sier at Perec ved ankomst til Singapore gikk rett til en minibank, og at bråket startet da hun ble filmet.

- Det var uhørt oppførsel. Maybank slo kameramannen vår i hodet slik at han måtte sendes til sykehus, sier Fenn.

Perec er regjerende OL-mester på 200 meter og 400 meter.

400 meter-duellen mot hjemmehåpet Cathy Freeman, den aboriginske jenta som tente OL-flammen, var ventet å bli et av lekenes definitive høydepunkter.

Truet på rommet

Nå er altså Perec forsvunnet fra Sydney. Grunnen skal være at hun fikk uventet besøk på hotellrommet.

- En mann kom til rommet hennes og sa at han hadde en pakke til henne. Det viste seg at han ikke hadde med seg noe, og hun ba ham om å forsvinne. Da sparket han i døra og forsøkte å tvinge seg inn på rommet, opplyser Perecs agent Annick Avierinos.

- Hun klarte å lukke døra, men han sa at han ville finne henne uansett hvor hun var, og at det ikke var vits i å ringe politiet fordi de ikke klarer å beskytte henne. Hun gråt og var veldig redd da jeg snakket med henne, sier Avierinos.

Fikk ikke trene i fred

Deretter flyket hun til Singapore, der hun gikk av flyet som skulle videre til London. Det meldes fra flyplassen at hun reiser videre til Paris seint torsdag kveld, australsk tid.

Fra Frankrike meldes det om negative reaksjoner fra franske idrettsledere etter flukten. Presidenten i den franske olympiske komiteen skal ha kalt Perec en «bortskjemt stjerne», mens friidrettspresidenten skal ha sagt at Perec har gått ut «den lille døra».

I ettermiddag ble Perec kalt «feig» av franske idrettstrenere, som også anklaget henne for å ha stukket av med halen mellom beina.

Hun sto over VM i Sevilla i 1999 på grunn av dårlig form.

PÅ RØMMEN: Perec og kjæresten Anthuan Maybank på flyplassen i Bangkok. Bildet er fra TV-bildene tatt av kameramannen Maybank seinere angrep.
RASK: Marie-Jose Perec er regjerende OL-mester på 200 og 400 meter.