AVSLUTTET MED OL-GULL: Kari Mette Johansen (nr. to f.v.) gir seg på landslaget. Larvik-spilleren føler OL-gullet i London var en perfekt måte å sette punktum på. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
AVSLUTTET MED OL-GULL: Kari Mette Johansen (nr. to f.v.) gir seg på landslaget. Larvik-spilleren føler OL-gullet i London var en perfekt måte å sette punktum på. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

- Perfekt å avslutte med OL-gull

Kari Mette Johansen gir seg på landslaget.

Landslagsveteran Kari Mette Johansen (33) har spilt sin siste håndballkamp med flagget på brystet.

Hurtigtoget har nylig informert landslagstrener Thorir Hergeirsson om at hun har gjort sitt i rødt, hvitt og blått. Larvik-spilleren stopper etter å ha spilt 203 kamper for Norge siden debuten mot Spania 26. mars 2004.

- Jeg føler at dette er et perfekt tidspunkt å gi seg på, sier Kari Mette Johansen ifølge en pressemelding fra Larvik HK.

- Det føles fint å avslutte den epoken med OL-finalen i London og gullmedaljen derfra. Jeg er på et sted i livet hvor jeg har lyst til å forberede meg på tiden etter håndballkarrieren, og da ønsker jeg å jobbe ved siden av å spille håndball i Larvik. Valget mitt gjør det enklere nå.

Johansen som har scoret 496 ganger for Norge, har bidratt til to OL-, ett VM- og fire EM-gull.

- Her og nå føles beslutningen som endelig, sier Kari Mette Johansen.

(NTB)