-  Perfekt å nesten vinne

Halvard Hanevold (36) er glad han ikke vant den nest siste konkurransen før OL.

ANTERSELVA (Dagbladet): -  Det er god OL-oppladning å nesten vinne. Når man vinner er det fort gjort å bli litt mett, og slik ubevisst bli litt sløv, happy og tilfreds, sier Halvard Hanevold til Dagbladet etter andreplassen i gårsdagens jaktstart - hvor han gikk seg opp to plasser fra torsdagens sprintrenn.

-  Etter disse to løpene beholder jeg både selvtilliten og sulten, så dette er helt perfekt. Nå beholder jeg litt av frykten jeg må ha for å prestere maksimalt.

Allerede før start i går fleipet han med gårsdagens vinner, tyske Ricco Gross, om at løpet ville bli et oppgjør mellom de to.

Mimret om gullduell

-  Jeg trodde jeg var sist til frokost, men så kom Ricco Gross tuslende etter meg. Jeg sa til ham at det var godt å se at det var flere enn meg som var treg om morran. Vi tok en kaffe sammen og mimret om VM-jaktstarten i Khanty-Mansysk i 2003, da seieren sto mellom oss to. Så fleipet vi om at det ville bli en ny duell om seieren her, smiler Halvard Hanevold.

I løpet de mimret om gikk de likt ut fra siste skyting. Så fikk Hanevold en liten luke, før Gross innhentet ham og gikk i mål 12 sekunder foran nordmannen.

I går var avstanden 29,8 sekunder.

Gross (35) og Hanevold (36) er blant superveteranene av skiskytterne.

 STRÅLTE: Nest øverste plass på pallen passet Halvard Hanevold perfekt i går - som strålte om kapp med sola da han skulle gratulere vinneren, Ricco Gross. Foto: Bjørn Langsem
STRÅLTE: Nest øverste plass på pallen passet Halvard Hanevold perfekt i går - som strålte om kapp med sola da han skulle gratulere vinneren, Ricco Gross. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Ricco ble verdensmester i stafett med Tyskland så langt tilbake som i Lahti 1991. Da gikk Geir Einang, Eirik Kvalfoss, Jon Åge Tyldum og Gisle Fenne på det norske bronselaget.

Hanevold debuterte i verdenscupen i 1992 og i sitt første VM og OL i 1994.

Fortsatt preger begge resultatlistene i verdenscup og mesterskap.

-  Vi har en fordel

-  Ricco var allerede etablert da jeg begynte, men vi har kjent hverandre godt i mange år. Han kommer til å bli skummel i OL, advarer Hanevold.

Han tror veteranene har en fordel når kampen om OL-medaljer starter.

-  Vi har vært med lenge og vet hva det dreier seg om. I OL kommer det til å handle om å ha med seg hodet.

I går holdt han også hodet kaldt da en ivrig Ole Einar Bjørndalen snublet i skiene hans og havnet på rumpa like før siste skyting.

-  Ole Einar dyttet først i stavene mine for å gi meg større fart ned en bakke. Nederst i bakken begynte jeg å skøyte. Akkurat da prøvde han å gå forbi meg, og snublet i skiene mine. I mål ga han uttrykk for at jeg ikke burde skøytet der, men jeg har ingen dårlig samvittighet for hvordan jeg opptrådte, sier Halvard Hanevold til Dagbladet.

-  Brainstorming

Asker-mannen var også fornøyd med at han ser ut til å ha funnet løsningen på et problem han har slitt med fra tid til annen; at han begynner å fryse på høyre pekefinger - som er fingeren han trekker av med.

-  Vi hadde brainstorming torsdag kveld. Der kom lege Lars Kolsrud og fysioterapeut Odd Snerthammer opp med forslaget om at jeg varmer hånda over en kjele varmt vann, og så nært løpsstart som mulig gjør det samme ved å klemme på en varm gummiflaske. Det sørger for god blodsirkulasjon i hånda, sier Hanevold.

I tillegg byttet han til en litt tjukkere hanske, som han attpåtil festet godt med tape utpå som en ekstra isolasjon.