ASSISTENTEN FÅR SJANSEN: David Moyes (midten) ble i dag avskjediget av Manchester United. Inntil videre får Ryan Giggs (t.h) kontrollen over laget som sist sesong vant ligaen. Foto: AFP /PAUL ELLIS / NTB SCANPIX
ASSISTENTEN FÅR SJANSEN: David Moyes (midten) ble i dag avskjediget av Manchester United. Inntil videre får Ryan Giggs (t.h) kontrollen over laget som sist sesong vant ligaen. Foto: AFP /PAUL ELLIS / NTB SCANPIXVis mer

- Perfekt at «Mr United Himself» tar over roret

Ronny Johnsen om Giggs og Moyes.

(Dagbladet): Matchen mot Everton ble den 51. og siste for David Moyes.

Tidligere Manchester United-stopper Ronny Johnsen (44) liker ikke at skotten bare fikk 11 måneder som Alex Fergusons etterfølger.

- Jeg må si jeg er litt overrasket og lei meg. United er en klubb som tenker langsiktig, klubben har alltid vært bygd på kontinuitet. Men med Moyes har det ikke funka i det hele tatt. Derfor er det kanskje en grei avgjørelse, sier Johnsen til Dagbladet.

Det ble raskt klart at veteranen Giggs - spillende trener under Moyes - skal lede rødtrøyene de fire gjenstående kampene i Premier League-sesoongen.

Utnevnelsen ble litt etter kl 11 også bekreftet på Uniteds hjemmeside. Der omtales 40-åringens som klubbens mestvinnende spiller.

Kan tenke seg Giggs Giggs fikk jobben som Moyes-assistent i fjor sommer, og ble allerede i går lansert som en midlertidig sjef.

- Det virker på medieoppslagene som at «Giggsy» nå tar over, sammen med Nicky Butt. Jeg har ikke snakket med noen av dem nå, men sånn i utgangspunktet kunne jeg tenkt meg å se Giggs i rollen, sier Johnsen.

De to var lagkamerater mellom 1996 og 2002 og Johnsen ser for seg at waliseren trenger mer tid som en nummer to før han blir sjef på permanent basis.

- Men som tidligere lagkompis av ham må jeg si at ingenting hadde vært mer perfekt enn at «Mr United Himself» tok over roret.

Johnsen mener Giggs har alle egenskaper som trengs for å bli en god manager, dessuten har han vært i United siden han skrev sin første proffkontrakt i 1990.

Kjenner klubben best - Han kjenner klubben best av alle. Fra mitt ståsted hadde det vært vanvittig morsomt om han fikk jobben også på sikt. Og vi har sett det før, at hvis ting fungerer med en vikar, så kan vedkommende få gode kort, sier Johnsen

- Det ville vært veldig hyggelig om det gikk bra nå i de siste kampene, først og fremst fordi jeg ønsker at United skal gjøre det bra. At vi skal se noe av det gamle United komme tilbake.

Selv om Johnsen er overrasket over Moyes avgang så han fort at laget oppførte seg usikkert med ny sjef.

- Det var ingen konturer av hva United hadde vært tidligere, for eksempel at det ble gitt bort så mye initiativ til motstanderen, også på hjemmebane.  Det synes jeg var utrolig skuffende. Hjemme skal United bestemme. Sånn er det bare. Samtidig var de klønete og uheldige på overgangsmarkedet.

Nødvendig Den tidligere landslagsbacken håper United på nytt finner en manager som kan lede klubben over lang tid, med langsiktige mål.

RYKTER: Ifølge britiske aviser fikk Ryan Giggs mindre og mindre innflytelse under David Moyes' regime på Old Trafford. Nå blir assistenten mens sjefen går. Foto: EPA/PETER POWELL / NTB SCANPIX
RYKTER: Ifølge britiske aviser fikk Ryan Giggs mindre og mindre innflytelse under David Moyes' regime på Old Trafford. Nå blir assistenten mens sjefen går. Foto: EPA/PETER POWELL / NTB SCANPIX Vis mer

- Jeg vil ikke at United skal bli en klubb som har en manager i tre år, så trenger de en ny en.  Nå må de se etter en ny manager før ett år er gått, det er ingen tjent med. Samtidig så var det kanskje nødvendig.

- Gary Neville har kritisert spillerne. Hva tenker du?

- Jeg er enig i at det ikke bare er managerens feil at det har gått som det har gjort. Det er spillerne som er utpå der som skal prestere, og mange prestasjoner kunne vært bedre. Samtidig skal det sies at det vel er et United-lag som trenger utskiftninger.