Perfekt for Petter

Mens VM-rivalene klager over sikkerheten, fryder Petter Solberg seg over det våte føret i Rally Sverige.

KARLSTAD (Dagbladet.no): - Det er litt som været var her i 1997, jubler Petter Solberg til Dagbladet.no.

Årstallet sier neppe mye for folk flest. Men det var siste gang en bil med Pirelli-dekk vant Swedish Rally. Slike dekk som Solberg har på Subaruen sin.

De siste sju årene har Michelen hersket på snø og is i Sverige. Men den siste uka smelting har tryllet fram et såle av vekslende grus og is: Pirelli-føre.

- Jeg gleder meg helt jævlig, sier Petter som dunket til med aller beste tid på shakedown tidligere i dag.

Det var det få som ventet av nordmannen som står med sjetteplass som beste resultat på fem forsøk i Sverige.

- Jeg håper på pallen, men du skal aldri si aldri, sier Petter.

Han har tidligere varslet at han nøyer seg med å plukke flere poeng enn i fjor i de svenske skoger. Den målsetningen kan fort bli oppjustert, når stjerner etter stjerner kjører ut.

Ferdig uten pigger

For det kommer til å skje, dersom været ikke slår om dramatisk fra kveldens tre plussgrader. Og værmeldingen kan bare love et par grader kaldere.

- Du mister fort piggene, og gjør du det etter halvveis prøve er du ferdig, sier Petter.

Storebror Henning synes Petter har flaks med den fuktige varmen.

- Været har snudd til hans fordel så det holder. Alt ligger til rette for at han skal vinne svenskerallyet, sier Henning til Dagbladet.no.

Også manager Jim Carlsen bekrefter at verdensmesterens brede glis i dag ikke bare er det normale Solberg-smilet.

- Dette er perfekte forhold for Petter, det er hardt og grusete. Når det ikke er så mye snø, er det gunstig for ham, sier Carlsen.

Sainz og Grönholm klager

Og ikke så bra for favoritten Marcus Grönholm, finnen som har vunnet her to år på rad. Peugeot-føreren luftet ut frustrasjonene over noen av fartsetappene i lokalavisa Nya Wermlands-Tidningen

- Torntorp og Vargåsen er bare skit, sier Grönholm og før støtte av spanske Carlos Sainz som mener det blir farlig å kjøre når underlaget veksler mellom is og grus.

- Ja, absolutt. Piggene forsvinner, sier Citroën-føreren.

  • Petter Solberg krasjet selv med en sivil bil på en transportetappe tidligere i dag. Skaden på bilen er fikset, og episoden skal være helt glemt allerede.

    - Petter har opplevde langt verre enn det, sier manager Carlsen.

TROR PÅ PETTER: Henning Solberg (t.h.) tror forholdene ligger til rette for broren Petter (i bakgrunnen) i Rally Sverige.