-  Perfekt forbilde

Bortgjemt og glemt ved juletider. Landslagets nye popstjerne i juni. Morten Gamst Pedersen er stjernenykkefri - med ett unntak.

Ved siden av Tommy Svindal Larsens leggskade har det store trivielle spørsmålet på denne ukas landslagssamling vært sveisen til Morten Gamst Pedersen. En dødballbekymret Åge Hareide krevde forandring.

-  He-he. Det er Jon Inge Høiland som har vært stylist, sier Gamsten om sin nye, sleipe look.

Elsker rampelys

Dødballspesialisten fra Vadsø ble satt på Blackburn-tribunen, men har slått voldsomt tilbake og blir en av Norges viktigste spillere mot Italia i kveld.

-  Han fikk fire- fem måneder uten å spille, og han har slitt som pokker. Men nå stiger sjøltilliten, og det er sånne typer Norge trenger mot Italia, sier John Arne Riise til Dagbladet.

Liverpool-proffen med Ferrarien har sjøl satt seg i en posisjon der spørsmål om Idol og idoler tar sin tid. Gamsten mener han har kontroll på den delen av livet som er i blits.

-  Jeg trives kjempegodt i rampelyset og prøver bare å være blid hele tida. Jeg tror heller ikke jeg er den verste personen å ha med å gjøre. Trøkket til nå synes jeg at jeg har taklet bra. Jeg tåler en spøk og jeg kan slå en spøk, sier Gamsten til Dagbladet.

Tromsø-spiss Ole Martin Årst mener 23-åringen takler sin nye situasjon slik han hadde håpet.

-  Det var utrolig godt å komme her på samlingen og se at han fortsatt har beina godt plantet på jorda. Han greier å ha rett fokus hele tida. Morten er det perfekte forbildet for unge spillere, sier Årst til Dagbladet.

-  Så får vi heller tåle sveisen, ler veteranspissen.

Løpskapasitet

Landslagssjef Åge Hareide er også imponert over venstrekanten som ble solgt til Blackburn for cirka 30 millioner kroner på seinsommeren i fjor.

-  Det er en glad og åpen gutt. Han har tilegnet seg en voldsom løpskapasitet og økt sin fysiske styrke. Dermed har han greid å ta steget fra Tromsø til Blackburn og Premier League. Det har han fiksa på en bra måte, sier Hareide til Dagbladet.

Gamsten er sjøl litt usikker på hvor langt han kan nå.

-  Nå har det gått bra lenge. Men det er ikke lett å ta sjumilssteg. Når nivået du spiller på er veldig høyt, så kan du bare ta bitte små steg videre. Og det er det som gjelder for meg nå, sier Morten Gamst Pedersen.

GIR ROS: Ole Martin Årst.
INGEN GRINEBITER: - Jeg prøver bare å være blid hele tida, sier Morten Gamst Pedersen.