SCORET TIL SLUTT: Markus Henriksen brant en stor mulighet i åpningsminuttene av landskampen i fotball mellom Norge og Thailand på Rajamangala Stadium i Bangkok, men Norge fikk målet seks minutter før slutt.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
SCORET TIL SLUTT: Markus Henriksen brant en stor mulighet i åpningsminuttene av landskampen i fotball mellom Norge og Thailand på Rajamangala Stadium i Bangkok, men Norge fikk målet seks minutter før slutt. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Perfekt frispark fikset norsk jubel

Sein scoring senket Thailand.

BANGKOK/OSLO (Dagbladet/NTB): Et perfekt utført frispark seks minutter før slutt ga Norge 1-0-seier over Thailand i King's Cup i fotball onsdag. Tore Reginiussen ble matchvinner.

Magnus Wolff Eikrem, som var norsk midtbaneanker i 4-5-1-formasjonen, slo frisparket fra høyre inn bak hjemmelagets forsvar. Der dukket tre norske spillere opp med hele målet gapende foran seg, og det var innbytter og midtstopper Reginiussen som med kneet sendte ballen i nettet.

Dermed fikk Egil «Drillo» Olsens menn en knepen, men fortjent seier og belønning for at spillerne sto på i varmen på en dag da spillet ikke gledet.

- Det er stor entusiasme i laget. Vi var dårligere enn mot Danmark, men vi var solide i 1. omgang. Da vant vi sjansestatistikken 5-1. I 2. omgang falt vi litt, men det ville vært veldig tungt om dette endte uavgjort. Jeg er veldig fornøyd med resultatet, ikke minst med tanke på FIFA-rankingen, sier Drillo til Dagbladet.

Finale mot Sør-Korea
Aldri har Norge vunnet en landskamp så tidlig på året, og seieren betyr at lørdagens kamp mot Sør-Korea blir finale i turneringen.
Norge slet med å prestere i varmen og med å få hull på et overkommelig Thailand-lag. For annen gang i turneringen var det norske laget litt bedre enn motstanderen, men det holdt på å endte uavgjort igjen.

Espen Bugge Pettersen, som var kaptein for dagen, berget Norge med en fin redning da Ekaphan Inthasen var gjennom noen minutter før slutt.

Tre nye spillere debuterte fra start for Norge, og Thomas Drage ble turens 14. debutant da han kom inn ved pause.

Norge hadde sine sjanser til å avgjøre før sluttminuttene. Jo Inge Berget avsluttet ikke godt nok da han ble spilt gjennom av Harmeet Singh etter et vakkert norsk angrep i det 44. minutt. Markus Henriksen tvang hjemmelagets keeper til en praktredning i første omgang, og Valon Berisha gjorde det samme etter pause.

Viking-spilleren ble spilt gjennom, men fikk for spiss vinkel, vendte utover og fikk seks-sju motspillere innenfor seg før han fyrte løs.

- Vi hadde fire «hundreprosentsjanser», blant annet en stor en som jeg burde scoret på i 1. omgang, sier Markus Henriksen.

Som i sist kamp skryter han av Tarik Elyonoussi, som ble byttet ut med Thomas Drage etter 1. omgang.

- Jeg liker å spille med han. Han gjør meg lett god, sier Henriksen.

Drillo sier byttet av Tarik var bestemt på forhånd.

- Folk var veldig slitne, og det ble litt eksperimentering etter hvert. Det så vi også, det var ikke alle lagdeler som hang sammen. Spillerne viste stort mot, noen ganger overmot, men det er sånn det er.

Mindre sprut
Det var dårligere defensiv fasong over Norge enn i åpningskampen mot Danmark, og mindre sprut offensivt. Heldigvis var motstanderen også svakere.

Lenge var det bare Elyounoussi som skapte noe for Norge, og hans oppskrift var å skape ubalanse ved å forsere en motstander eller to. Det tok tid før det ble sving på det norske spillet, men flere ganger var Fredrikstad-spilleren nær å skape store sjanser med sine uventede påfunn.

Thailand doblet flere ganger på kanten og skapte problemer for Lars-Christopher Vilsvik. Halvveis i første omgang suste Suree Sukha forbi Norges venstreback og skjøt fra spiss vinkel, men lagkaptein Espen Bugge Pettersen reddet ved nærmeste stolpe. Nærmere kom ikke Thailand i første omgang.

Norges første sjanse kom på Henriksens skudd fra langt hold i det 26. minutt, som keeper så vidt slo til corner. Sju minutter senere startet og avsluttet Elyounoussi et angrep som endte med innlegg fra Henriksen og nikk rett utenfor mål.

Flott spill
I de siste minuttene før pause skapte Norge flere gode sjanser med godt spill. Omgangens største sjanse kom på det flotteste angrepet. I det 44. minutt ble Henriksen spilt vakkert fram på høyresiden. Inne i midten fant han Singh, som dro av en motspiller og sendte Berget alene mot keeper. Avslutningen ble avverget med en beinparade.

Thailand ble presset tilbake, og på overtid i omgangen sto norske spillere i kø for å score uten at noen fikk avsluttet på Henriksens innlegg.

Norge startet lovende i annen omgang, selv om Elyounoussi satte seg på benken, men så forsvant piffen i det norske laget, og Thailand fikk lov til å spille mye ball. Berisha tvang keeper til en ny god redning med sitt knallskudd i det 62. minutt, men i andre ende av banen holdt det på å gå galt da innbytter Espen Ruud nikket for løst tilbake i det 68. minutt og Ekaphan Inthasens vipp landet på nettaket.

Til sist kunne Norge juble for sin første seier utenfor Norges grenser siden november 2010. Lørdag spiller de norske om kongens pokal i turneringsfinalen mot Sør-Korea, som var hakket bedre enn Danmark i onsdagens 0-0-kamp.