- Perfekt om Riise scorer vinnermålet

Benitez vil ha Riise-revansj på Stamford Bridge.

(Dagbladet.no:) Mens en gammel mann som Sami Hyypiä har fått ny kontrakt med Liverpool, er John Arne Riise fortsatt usikker på hvor han spiller neste sesong.

Sjansene for at det blir i Liverpool ble ikke større etter tirsdagens klønete selvmål mot Chelsea.

Men ettersom Fabio Aurelio ble båret av med en strekkskade og er uaktuell til returkampen på Stamford Bridge, kan Riise fort få muligheten til å gjøre ting godt igjen.

- Jeg tror ikke dette forandrer noe. Jeg synes det blir feil hvis det betyr noe for meg sånn sett, for det er verre ting som har skjedd på en fotballbane, sa Riise til VG i går.

Selvmålet ser da heller ikke ut til å ha skremt Rafael Benitez fra tanken på å bruke nordmannen fra start. Og spanjolen har allerede sett for seg scenariet som i så fall blir et av Riises vakreste eventyr:

At «Ginger» senker Chelsea på Stamford Bridge.

- Å møte Chelsea på Stamford Bridge er vanskelig, men måten å gå videre på er å score og vinne. Om Riise scorer vinnermålet er det perfekt, sier Benitez til Liverpools hjemmeside.

Spanjolen var en av flere som trøstet Riise etter kampen. I går uttalte Riise at han har opplevd tøffere ting, og at han har den mentale styrken til å slå tilbake.

SÅNN JA, JOHN ARNE: John Arne Riise har scoret et par vakre mål mot Chelsea opp gjennom årene. Rafael Benitez ser gjerne nordmannen som matchvinner på Stamford Bridge neste uke. Foto: AP
SÅNN JA, JOHN ARNE: John Arne Riise har scoret et par vakre mål mot Chelsea opp gjennom årene. Rafael Benitez ser gjerne nordmannen som matchvinner på Stamford Bridge neste uke. Foto: AP Vis mer

Det føler også Benitez seg sikker på.

- Han (Riise) klarer seg fint. Jeg snakket med ham, og han vet at han ikke kan tenke på selvmålet hele tida. Han trenger å komme tilbake og være klar. Fabio Aurelio er ute i tre uker, så vi trenger en Riise som gir alt. Det beste for ham nå vil være å score på Stamford Bridge. I det riktige målet, understreker han.

Han vil ikke spekulere i om Chelseas seriefinale mot Manchester United i helga kan gi Liverpool en fordel foran returoppgjøret.

- Jeg vet ikke. Begge lagene vil få fire dagers hvile etter kampen på lørdag. Jeg tror ikke det vil være noen stor fordel om de ikke pådrar seg noen problemer. Vi møter Birmingham, og det vil bli tøft og fysisk. Så jeg tror det blir ganske likt for alle, sier han. 

<B>KLAR FOR Å GI RIISE TILLIT:</B> Rafael Benitez har ikke latt seg skremme av selvmålet mot Chelsea.