Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Perfekt start for Caroline Wozniacki

Mens Serena Williams gråt etter sin seier.

OVERBEVISTE: Caroline Wozniacki i Wimbledon.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
OVERBEVISTE: Caroline Wozniacki i Wimbledon.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Verdensener Caroline Wozniacki overbeviste i sin første kamp på gress for året i 1. runde av Wimbledon tirsdag.

Den danske 20-åringen opplever mye press på sine unge skuldre. Hun har toppet verdensrankingen store deler av det siste drøye halvåret, men har aldri vunnet et Grand Slam.

Men Wozniacki sviktet overhodet ikke mot nummer 105 på verdensrankingen, Arantxa Parra Santonja. Danskenes store håp vant 6-2, 6-1, tross litt problemer med å takle de vanskelige vindforholdene.

- Det blåste mye, og det var vanskelig å styre ballene. Alt i alt synes jeg at jeg spilte veldig godt. 83 prosent av førsteservene gikk inn. Det kan ikke gjøres mye bedre, uttalte en fornøyd Wozniacki.

Kampen var faktisk også verdensenerens første for sesongen på gressunderlag, uten at det hjalp den spanske motstanderen nevneverdig. Nå venter franske Virginie Razzano i 2. runde.

- Jeg ser fram til den kampen Vi møttes på gress for et par år siden i finalen i Eastbourne. Det er en spiller jeg kjenner godt, konstaterte Wozniacki.

Gråt
Serena Williams gjorde et følelsesladet comeback i Wimbledon med seier i tre sett over franske Aravane Rezai.

Williams har vunnet den tradisjonsrike turneringen fire ganger tidligere, men har knapt vært å se på tennisbanen siden seieren samme sted i fjor. Først slet amerikaneren med en skade i foten, før hun tidligere i år måtte operere bort det hun selv har betegnet som livstruende blodpropper i lungene.

Etter comebacket på tennisbanen har den regjerende mesteren kun spilt én turnering de siste tolv månedene. Etter seier 6-3, 3-6, 6-1 over Rezai i tirsdagens 1.-rundekamp tok følelsene overhånd for Williams.

- Jeg gråter vanligvis ikke. Jeg forstår det ikke. Det har vært så tøft, og jeg hadde aldri drømt om å få spille her, sa 29-åringen, før hun fortsatte:

Møter rumener
- Jeg ville bare vinne minst én kamp her, og siden jeg ikke spiller i doubleklassen var dette en stor seier for meg. Det har vært et katastrofalt år. Å kunne komme tilbake i Wimbledon er temmelig stort. Jeg hadde ikke forventet å spille eller gjøre noe som helst.

Yngstesøster Williams møter rumenske Simona Halep i 2. runde.

I en annen kamp i 1. runde tirsdag tapte tidligere verdensener Jelena Jankovic 7-5, 4-6, 3-6 for spanske Maria José Martínez. Serbiske Jankovic var seedet som nummer 15 foran Wimbledon, men må reise tidlig hjem fra årets andre Grand Slam.

(NTB)