Perfekt start for David Coulthard

David Coulthard har sagt at det er på tide å ta VM-tittelen. Under Australias Grand Prix søndag viste McLaren-føreren at han mener alvor.

- En fantastisk slutt på en svært arbeidsom helg, sa Coulthard etter seieren søndag. Han vant ni sekunder foran Juan Pablo Montoya.

Kimi Räikkönen endte på tredjeplass, etterfulgt av Michael Schumacher.

Men det begynte ikke så bra for David Coulthard, som sto i 11. startspor i årets første VM-runde i Formel 1. I tillegg til en svak startposisjon, hadde han valgt å starte med regndekk.

Allerede på den andre runden var banen tørket opp, og Coulthard sammen med flere andre biler ble tvunget til å skifte dekk.

- Jeg er virkelig glad for resultatet, spesielt fordi det står i stor kontrast til kvalifiseringen min lørdag, sa Coulthard.

Dårlig Ferrari-dag

Han er inne i sin tiende Formel-1-sesong, hvorav åtte har vært i McLaren. Australias Grand Prix var hans 142. løp. Nå synes han det er på tide å gjøre mer enn å vinne VM-runder, og uttalte før sesongen at han vil vinne VM-tittelen.

- Jeg tror vi viste her at vi har tatt et steg i riktig retning og forhåpentlig har vi en svært interessant sesong foran oss, sa Coulthard.

Det var som vanlig Michael Schumacher og Ferrari som tok kommandoen i Australias Grand Prix. Fra pole position tok han en sikker ledelse på regndekk, jaget av Juan Pablo Montoya, som hadde valgt dekk tilpasset tørt føre.

Når Schumacher i likhet med David Coulthard ble tvunget inn i depoet for å bytte dekk, kunne Juan Pablo Montoya ta over ledelsen.

Rett etterpå forsvant Ferraris Rubens Barrichello (2. startspor) inn i sikkerhetsmuren og slo av vingen og det ene hjulet. Tidligere i løpet var han blitt straffet for tjuvstart.

- Marerittkonkurranse

Barrichellos uhell og Jordans Ralph Firmans utkjøring gjorde at sikkerhetsbilen kom ut når Juan Pablo Montoya var i ledelsen. Differansen på 16 sekunder til konkurrentene forsvant.

Finnen Kimi Räikkönen kjørte seg opp, og lå lenge an til ledelse i Australia. Muligheten til å vinne forsvant riktignok da han kjørte for fort i depoet. Räikkönen endte på tredjeplass.

- Det kostet meg trolig seieren, sa Räikkönen, som startet løpet fra depoet på grunn av en sen beslutning om å kjøre med dekk for tørt føre.

David Coulthard tok først over ledelsen da Juan Pablo Montoya kjørte i depoet, 11 runder før det hele var over.

- En marerittkonkurranse. Jeg ledet med 16 sekunder da sikkerhetsbilen kom første gang. Den kom en gang til, og tok fra meg ledelsen igjen. To ganger tok de fra meg alt, sa en oppgitt Montoya.

David Coulthard var i motsetning til konkurrenten en svært glad mann. Han tenkte aldri på seier fra startspor nummer 11.

- Vi skal være klar over at vi hadde en annerledes situasjon her i Australia. Normalt kan man ikke nå seierspallen når man starter langt bak i startfeltet, sa han.

(NTB)

NUMMER ÉN: David Coulthard på vei mot seier i første runde av formel 1. Løpet gikk i Australia.