Periodevis briljant Kjersti Grini

Kjersti Grini viste gryende VM-form da Norge slo Sør-Korea 26-25 (11-15) i den før-olympiske håndballturneringen fredag. Hun satte fart i det norske laget da sør-koreanerne ledet med fire mål på det meste i 2. omgang. Med 10 mål ble hun kveldens toppscorer i Sydney Olympic Park.

- Av og til viste hun sitt rette jeg. Men fortsatt var hun for opptatt av de andre jentene i steden for selv å skape de store sjansene, kommenterte landslagsjef Marit Breivik. Lørdag spiller Norge mot svake Australia. I søndagens finale møtes trolig Norge og Danmark, hvis da ikke danskene skulle tape mot Sør-Korea.

Stresser

- Jeg stresser nok vel mye av og til. Derfor varierer prestasjonene, mente Kjersti Grini, som er sjefen i det norske laget. Lagkaptein Susann Goksør Bjerkrheim er fortsatt ikke tilbake i god gammel form etter den langvarige kneskaden. I den før-olympiske turneringen spiller hun for å få kamptrening til VM på hjemmebane i desember. Mette Davidsen er i tilsvarende situasjon.

Det halter en del i det norske laget. Særlig i stå går det i forsvaret, hvor samarbeidet med keeperne heller ikke er det beste.

- Hele laget er fortsatt ujevnt og slipper inn for mange mål, men det er likevel bedre enn i september i fjor, sa Breivik, som i løpet av tre kamper i Australia har sett en glimrende Else-Marthe Sørlie. Nordstrand-spilleren har stått fram som den store norske spilleren ved siden av Kjersti Grini. Til nå i turneringen har de to ikke misset på et eneste norsk straffekast.

Duvholt jubilerte

Breivik kan også glede seg over Kristine Duvholt som er tilbake på landslaget i år etter en langvarig skade som satte hun utenfor i det siste internasjonale mesterskapet. Fredag jubilerte hun med sin 150 landskamp med flagget på brystet.

Innledningsvis hadde Duvholt stor suksess som høyre bakspiller, og fire ganger overlistet den venstrehendte Larvik-spilleren den sør-koreanske målvakten.

Larsen-framgang

Også Tonje Larsen viste fremgang fra de to første kampene. Denne gang fikk hun også til et par av sine fryktede langskudd. Fredag var hun også mer på banen enn i de to første kampene.

- Oppstyret rundt oppbruddet i den danske klubben kostet nok en del krefter. Derfor har jeg ikke brukt henne fullt ut, sa Breivik.

I lørdagens kamp mot Australia vil en del av de etablerte spillerne blir en del spart. Spillerne med minst kamptid får sjansen mot Australia.

Sør-Korea viste til tider i kampen at de er i ferd med å bygge opp et nytt storlag til en OL-turnering. I de tre siste olympiske lekene har Sør-Korea stukket av med to gull- og en sølvmedalje. Og den eneste gamle traveren på laget er Bækkelagets Hong Jeung-ho.

______________________________________________________

Kampfakta: Norge - Sør-Korea 26-25 (11-15)

Sydney Olympic Park

300 tilskuere

Norges lag: Cecilie Leganger, Heidi Tjugum - Tonje Larsen 3, Kjersti Grini 10, Ann-Cathrin Eriksen 4, Susann Goksør Bjerkrheim, Else Marthe Sørlie 4, Sarah Hausmann 1, Mette Davidsen, Trine Haltvik, Kristine Duvholt 4, Birgitte Sættem.

Toppscorer Sør-Korea: Hong Jeng-Ho 6.

Dommere: Gallego Santos og Lamas Perez, Spania.

Utvisninger: Norge 3 x 2 min., Sør-Korea 1 x 2 min.

 Danmark 3 3 0 0 91 - 63 6 
Norge 3 2 0 1 75 - 75 4
Sør-Korea 3 2 0 1 86 - 63 4
Ungarn 4 1 0 3 95 - 88 2
Australia 3 0 0 3 47 - 103 0

Gjenstående kamper:

11/9: Norge - Australia, Danmark - Sør-Korea.

De to beste møtes i finale, mens treeren og fireren spiller bronsekamp søndag.

I mennenes test-turnering i Sydney er Sverige klar lørdagens ene semifinale hvor de møter Egypt. I den andre semifinalen møtes Kroatia og Japan.

(NTB)