Perkins åpner for Norge

- Har tenkt på det siden jeg kom hit.

(Dagbladet.no): Rune Allmenning Jarstein gjorde minst én feil i kampen mot Island, og bak ham florerer det ikke med lovende alternativer til keeperplassen på det norske landslaget for tiden.

Det fikk VG til å lansere Vålerengas Troy Perkins som en mulig adoptivmålvakt i dagens avis.

Og amerikaneren er ikke fremmed for tanken på å bytte statsborgerskap.

- Jeg har tenkt på det siden jeg kom hit, bare det å delta på den internasjonale arenaen, sier Perkins til VIF-TV.

- Jeg får ikke sjansen på landslaget til USA, og jeg trives her i Norge. Vi skal forhåpentligvis få barn her, og det ville også påvirket fotball-delen av livet mitt, sier Perkins.

Han forteller at familien trives bedre og bedre her i landet, og at kona også er i ferd med å finne seg til rette.

Tøft for kona

- Kona mi er på glid, men det har vært tøffere for henne enn for meg, sier Perkins.

STORSPILLER FOR ENGA: Og Troy Perkins sier det ikke er uaktuelt å vurdere et skifte av statsborgerskap for å hjelpe Norge også. Foto: Lise Åserud, Scanpix
STORSPILLER FOR ENGA: Og Troy Perkins sier det ikke er uaktuelt å vurdere et skifte av statsborgerskap for å hjelpe Norge også. Foto: Lise Åserud, Scanpix Vis mer

Målvakten er kanskje lysten på å spille landslagsfotball, men innser samtidig at det er mange praktiske hindre på veien mot å spille med det norske flagget på brystet

- Det er noe jeg og kona mi må snakke om, og så må vi eventuelt finne ut av om det er mulig eller ikke i det hele tatt. Det er mange regler, jeg må jo gi opp mitt amerikanske statsborgerskap - og det er et tøft valg, sier Perkins.

Forandring

Tidligere i sommer var det mye snakk om å få Alanzinho over på den norske siden, men et av UDIs krav til statsborgerskap er at man må ha vært bosatt i landet i minst syv av de siste ti årene. 

Samtidig kan det gjøres unntak dersom særlig sterke grunner tilsier det.

Troy Perkins tenker også på det vil bety å legge sine amerikanske røtter bak seg. Mens han diskuterer en eventuell forandring i statsborgerskap, er han også opptatt av to andre amerikaneres rop om endring.

- Jeg vil være med på den forandringen, det er mye som må gjøres i USA også, sier Perkins.

Perkins åpner for Norge