Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Perlemål sendte Leipzig til topps

Leipzig var ille ute hjemme mot Zenit St. Petersburg i mesterligaen, men en assist og et drømmetreff fra Marcel Sabitzer ordnet 2-1-seier onsdag.

FÅR DRØMMETREFF: Marcel Sabitzer gjorde trolig ett av sine flotteste mål da han scoret mot Zenit St. Petersburg i Champions League. VIdeo: Viasat Vis mer

Seieren gjør at tyskerne – i alle fall inntil videre – topper mesterligaens gruppe G. Lyon spiller borte mot Benfica senere onsdag og kan overta tabelltoppen.

Sabitzer ble helt avgjørende for Leipzig i en kamp der vertene slet før pause. De lå også under halvveis etter at Zenit-midtstopper Jaroslav Rakitskij hamret inn et langskudd i lengste hjørne i det 25. minuttet.

I løpet av det første kvarteret av annen omgang snudde Leipzig kampen. Fint pasningsspill kulminerte i at Sabitzer fant Konrad Laimer med en stikker, og midtbanekollegaen var sikker fra skrått hold alene med keeper Mikhajl Kerzjakov.

Etter 58 minutter kom kampens virkelige godbit. Sabitzer tok ned et innlegg fra Lukas Klostermann på hjørnet av Zenits 16-meter og klemte til med høyrefoten. Ballen skrudde i en utsøkt bue og traff mål helt oppe i lengste kryss.

Zenit skapte noen farligheter i jakten på utligning, men Leipzig red stormen av og sikret med det sin første seier på fem kamper. Tyskerne har seks poeng etter tre kamper, mens Zenit har fire. Lyon står også med fire poeng, mens Benfica har null poeng fra de to første kampene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media