Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Perlene i Porto var nådeløse mot Norge. King følte seg snytt: - Soleklart straffe

Tapte 0-3.

ROT: Even Hovland og Rune Almenning Jarstein fortviler. Norge tapte 0-3 mot Portugal i Porto. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ROT: Even Hovland og Rune Almenning Jarstein fortviler. Norge tapte 0-3 mot Portugal i Porto. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Portugal - Norge 3-0 (1-0)
Se spillerbørsen her

PORTO (Dagbladet): Norge tapte 0-3 mot Portugal i privatlandskampen i Porto. De norske gutta skapte flere store sjanser, men to perler av Ricardo Quaresma og Raphael Guerreiro, samt et pirkemål av Eder ødela den kvelden for de rødkledde.

- Jeg er skuffet over resultatet, men vi var gode i perioder. Resultatet er ikke godt nok, sier Per-Mathias Høgmo til Dagbladet.

I kjølig sommervær på Estádio do Dragão - Portos hjemmebane - fikk Høgmos menn vist noe av det som bor i laget i perioder. Spesielt Joshua King var pigg og spilte en godkjent kamp. Dessverre måtte både King og Norge gå målløse av banen til tross for gode sjanser.

Hjemmelaget stilte uten de nybakte Champions League-vinnerne Cristiano Ronaldo og Pepe, samt Nani og Bruno Alves som spilte cupfinale i Tyrkia rett før helga.

Men et b-preget Portugal ble for likevel for sterke - mye takket være dødelig effektivitet.

- Jeg er litt skuffet. Vi blir knallhardt staffet mot slike lag, selv om de mangler Ronaldo. Vi tar tak i kampen i 2. omgang, men setter dessverre ikke sjansene. Heldigvis er det en treningskamp, sier Stefan Johansen til MAX.

- Snytt for straffe Tor Ole Skullerud var klar i MAX' studiosending at Joshua King ble snytt for straffe i begynnelsen av 2. omgang. Det samme var hovedpersonen selv.

- Det er helt soleklart. Det skulle vært straffe, sier King til MAX.

- Kroppen føltes bra i dag. Jeg skulle ha satt sjansene og fått det straffesparket. Da hadde jeg vært veldig fornøyd. Men alt i alt er jeg ikke fornøyd med dette, sier Norges bestemann.

King få rskryt av Per-Mathias Høgmo, som vraket Premier League-spissen til playffkampene mot Ungarn i høst.

DEPPET:  Veton Berisha.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DEPPET: Veton Berisha. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Det gleder meg å se «Josh» i dag. Han gjør mye positivt, mener Høgmo.

Portugal-press Norge var knapt nær ballen i åpningsminuttene i bacalaoens hjemland. Portugal trillet ball, og Norge i et lavt og kompakt med presshøyde på midtbanen. Hjemmelaget klarte derimot ikke å skape noen farligheter framover i starten.

På den første avslutningen på mål, fra veteranen Ricardo Quaresma, gikk ballen i en fin bue over Rune Jarstein og i det lengste hjørnet. Dermed sto det plutselig 1-0 etter 13 minutter og hjemmefansen kunne juble etter en veldig rolig innledning.

Avslutningen kom fra skrått hold og skrudde over den norske målvakten, som så ut til å være helt sjanseløs på å redde forsøket.

Stor King-sjanse King fikk en mulighet til å utlikne bare minutter seinere. Spissen kombinerte fint med Markus Henriksen, før King forsøkte en lobb som havnet rett over mål. En halvsjanse.

Portugal styrte mye av spillet, men Norge fikk sine muligheter til å score. Etter en halvtime fikk King en ny sjanse etter en god norsk overgang. Henriksen sto for forspillet, før King avsluttet. Men en god redning av keeper Lopes ødela for Bournemouth-spissen.

Flere sjanser ble det ikke i 1. omgang og de første 45 minuttene bar preg av to forsiktige lag som ikke kastet alle mann i angrep. Portugal så ut til å skru litt ned på tempoet etter den tidlige scoringa, noe som ga Norge mer spillerom.

Ropte på straffe 2. omgang startet fortsatte i samme spor. Men etter 52 minutter var King frampå igjen. Plutselig fikk spissen ballen inne i 16-meter, får han smalt i bakken. En frustrert King slo ut med armene og ropte på straffespark, men ble ikke hørt av dommeren.

Bare minutter seinere kom Norge til en ny megasjanse.

Et innlegg fra Anders Trondsen fant Veton Berisha inne i feltet - og kantspilleren headet i tverrliggeren. Norge åpnet 2. omgangen på en positiv måte og var klart best og på hugget i starten.

Ny perle I stedet var det Portugal som viste seg å være dødelig effektive.

Etter 65 minutter fikk Portugal frispark på 17 meter - og venstreback Raphael Guerreiro lot seg ikke be to ganger. På praktfullt vis skrudd han ballen over muren og i krysset til 2-0.

Keeper Jarstein var sjanseløs og kunne bare se ballen gå via metallet og i nettet.

Bare minutter seinere økte hjemmelaget til 3-0, og Norge gikk litt falt litt sammen. Et innlegg fra høyre ble slått på innsiden av det norske forsvaret som glapp i markeringen. Plutselig var Eder helt alene og satte enkelt inn 3-0.

I 2. omgang gjorde Høgmo to bytter. Iver Fossum kom inn og fikk sin debut på A-landslaget. Han erstatter Valon Berisha. Også Ole Selnæs kom inn for Ruben Y. Jenssen.

Begge fikk et kvarter på banen, men Norge maktet aldri å få ballen i mål.

Alexander Sørloth og Niklas Gunnarsson fikk fire minutter på banen og dermed én landskamp på CVen.

Martin Samuelsen ble sittende på benken, til tross for at han varmet opp gjennom store deler av kampen.

SCORET: Ricardo Quaresma. Foto:   REUTERS/Miguel Vidal
SCORET: Ricardo Quaresma. Foto: REUTERS/Miguel Vidal Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!