KJEMPETREFF: Valon Berisha (t.h.) gratulerer målscorer Tarik Elyounoussi som sikret 1-1 mot Danmark med et skudd fra 20 meter.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
KJEMPETREFF: Valon Berisha (t.h.) gratulerer målscorer Tarik Elyounoussi som sikret 1-1 mot Danmark med et skudd fra 20 meter. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Perlescoring av Elyounoussi sikret uavgjort

Mange debutanter fikk sjansen mot Danmark.

• Norge - Danmark 1-1

BANGKOK (Dagbladet): Norge spilte 1-1 i sin første kamp i King's Cup i Thailand.

Det var et svært b-preget norsk lag som møtte et like b-preget og ungt dansk mannskap. Etter at Norge hadde god kontroll i første omgang, var det danskene og Simon M. Christoffersen som tok ledelsen etter 70 minutter.

GOD FØR PAUSE: Markus Henriksen var god på Norges midtbane i første omgang.Foto:  EPA/RUNGROJ YONGRIT
GOD FØR PAUSE: Markus Henriksen var god på Norges midtbane i første omgang.Foto: EPA/RUNGROJ YONGRIT Vis mer

Ni minutter senere utliknet Tarik Elyounoussi for Norge og sikret 1-1.

Magnus Wolff Eikrem spilte til Tarik som skjøt fra 20 meter. Den danske keeperen var på ballen som gikk i det høyre hjørnet, men Jesper Hansen klarte ikke å hindre scoring.

Snytt for straffe? Norge ble nok snytt for straffe etter en halvtime i første omgang mot danskene. Nydelig prestasjoner av Ruben Yttergård Jensen som slapp ballen til en fri Thomas Sørum som ble løpt i senk innafor 16-meteren.

Kanskje straffe, kanskje ikke. Men Norge kom mer og mer inn i kampen og lot danskene driver med sitt spill. Klassisk Drillo-filosofi. Nå copyright av de unge også.

Danskene skapte lite Vi så mer og mer litt spennende tendenser i midtbaneleddet med Markus Henriksen, Tarik, en noe uferdig, men spennende Alexander Søderlund og Tarik Elyounoussi. Våget å holde på ballen, finne rom. Backene også småflinke til å komme rundt. Danskene holder ballen, vi skaper mer. Bra.

UAVGJORT: Danmarks Jakob Poulsen i duell med Tarik Elyounoussi og Tore Reginiussen. Foto:   EPA/RUNGROJ YONGRIT
UAVGJORT: Danmarks Jakob Poulsen i duell med Tarik Elyounoussi og Tore Reginiussen. Foto: EPA/RUNGROJ YONGRIT Vis mer

Rett før hvilen kom et dansk skudd i stolpen, men det var allerede vinket for offside.

Omgangen ble som et vanlig oppgjør mellom nordmenn mot dansker, Egil Olsen mot Morten Olsen: danskene har ballen mest og forsøkte vingspill og framsto pasningssikre.

Norge startet som vanlig lavt og tett, men i løpet av de første tjue minuttene skapte ikke danskene en eneste farlighet. Norge hadde da i hvert fall to avslutninger på mål, begge ved Tarik Elyounoussi.

DUELL: Dennis Flinta og Lars Vilsvik. Foto:  EPA/RUNGROJ YONGRIT
DUELL: Dennis Flinta og Lars Vilsvik. Foto: EPA/RUNGROJ YONGRIT Vis mer