Perlescoring av Samuelsen sørget for jubel i Odd

Sarpsborg 08s begredelige bortestatistikk forlenget.

Odd - Sarpsborg 08 2-0 (1-0)

(Dagbladet): Odd sliter på bortebane i Tippeligaen denne sesongen, men hjemme i Skien stortrives som oftest klubben. De hvitkledde var ubeseiret hjemme de siste seks kampene før kveldens kamp mot Sarpsborg 08.

Det så verre ut for bortelaget, som ikke hadde vunnet på 14 kamper borte i ligaen. Sarpsborg 08 har faktisk bare vunnet én gang på de siste 32 bortemøtene i Tippeligaen (22 tap). Begges lags statistikk skulle vise seg å opprettholdes i kveld.

Frode Johnsen (40) fjernet all tvil da han satte inn 2-0 fem minutter før slutt.

- Jeg er veldig fornøyd med det. Vi er strålende defensivt. Vi er ikke så gode offensivt, men jeg tror ikke de skaper en eneste sjanse, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til C More.

- Jeg er veldig skuffet for å være ærlig. Jeg syns vi kunne fått noe ut av denne kampen. Vi kollapset da de scoret sitt andre mål, sier Sarpsborg 08s trener Brian Deane til C More, som sier han må bruke tid på å tenke over kampen.

Perlescoring Sarpsborg 08 gjorde hele fem endringer på laget som slo Vålerenga 3-0 sist, i håp om å demme opp for Dag-Eilev fagermos offensive 4-4-3-system. Men den skulle ikke holde lenge.

Jone Samuelsen har ikke for vane å score så mange mål, men denne sesongen har han allerede notert seg for tre scoringer på de seks første kampene.

Det var også Samuelsen som fikk kampens første sjanse da han på lekkert vis dro seg fri med en finte. Han gikk noen meter med ballen, før han hamret den i tverrliggeren bak Duwayne Kerr i Sarpsborg-målet.

Men det tok bare 12 minutter før han ladet kanonen igjen, og denne gangen gikk ballen der den skulle. Fra langt hold fikk Samuelsen god treff, og ballen føyk inn i nettmaskene.

På spørsmål om hvordan Jone Samuelsen er på skuddtrening, svarer Fagermo med et smil:

- Dårlig, men han er god i kamp.

Odd vartet opp med den største underholdningen i den første omgangen, og gikk til hvilen med en fortjent ledelse. Bortelaget hadde på sin side en jobb å gjøre.

Stolpetreff I den andre omgangen skulle hjemmelaget få et nytt stolpetreff. Fredrik Nordkvelle la inn fra fra venstre, og Bentley raget høyest i boksen. Odd-spilleren stanget ballen på utsiden av stolpen.

Odds Herolind Shala forsøkte seg på et frekt skudd ti minutter før slutt, men Kerr hadde kontroll på skuddet.

Fem minutter før slutt fikk Frode Johnsen en enkel jobb med å doble ledelsen. Kerr var slepphendt etter at Shala ladet kanonen, og sendte etterpå ballen ut til Frode Johnsen etter en duell. Spissen plasserte ballen på enkleste vis i det tomme buret.

Det var spissen tredje kamp på rad med scoring mot Sarpsborg 08.