Perlescoring fra Mathisen var starten på 20 strålende Start-minutter

Så holdt det på å gå helt galt i den andre omgangen.

(Dagbladet): Start - Hønefoss 3-2 (3-0)

- Hvis ikke vi er klare nå, så blir vi det aldri, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde til C More like før sesongens første Start-kamp. 32 minutter senere ledet sørlendingene 3-0, og spillerne viste at de var mer enn klare for oppgaven.

Espen Hoff sa i pausen at laget var bedre enn de hadde vist i første omgang Men så skjedde det noe med spillerne i den andre omgangen.

VIKTIG BIDRAGSYTER:
Espen Hoff /t.h) vartet opp med en scoring og en målgivende på Sør Arena.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
VIKTIG BIDRAGSYTER: Espen Hoff /t.h) vartet opp med en scoring og en målgivende på Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud er psykolog, og må ha servert sine spillere noen velvalgte ord under hvilen, for Hønefoss tok sakte, men sikkert over initiativet i kampen. Laget fikk også en redusering ti minutter ut i den andre omgangen da Mads André Kaland stanget inn en scoring fra kloss hold.

Start fortsatte likevel å angripe, og holdt igjen på å øke ledelsen da backen Amin Nouri vartet opp med et frekt skudd fra langt hold. Backen så at Clark stod langt ute, og sendte ballen via tverrliggeren og ned på streken før Hønefoss fikk kontroll.

Men Hønefoss hadde ikke gitt opp jakten på poeng, og fikk en ny redusering etter at laget hadde bitt seg fast høyt i banen. Heiner Mora fikk til slutt ballen etter litt klabb og babb i feltet, og forsvarsspilleren kunne enkelt pirke inn scoringen.

REDUSERTE TO GANGER:
Heiner Mora (t.h) kom på scoringslista, men det holdt ikke til poeng for Hønefoss.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
REDUSERTE TO GANGER: Heiner Mora (t.h) kom på scoringslista, men det holdt ikke til poeng for Hønefoss. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Kampen bølget frem og tilbake i store deler av den andre omgangen, men Hønefoss fikk aldri scoringen som ville gitt laget poeng.

Perlescoring Start vant Adeccoligaen i fjor, og er tilbake i det gode selskap etter et år i divisjonen under. De har hentet noen spennende spillere, og det ligger en optimisme i lufta blant supporterne i Kristiansand før årets Tippeliga-start. Og for en forestilling hjemmetilhengerne ble servert i den første omgangen.

Jesper Mathisen fyller 26 år i dag. Og feiret dagen med sesongens første scoring på Sør Arena. Og for en scoring det var. Fra godt over 20 meter hamret han ballen i nettet med venstreslegga. En perlescoring av midtstopperen.

Mathias Vilhjalmsson har vært en suksess i den gule trøya, og spissen som scoret 18 mål i Adeccoligaen fortsatte der han slapp i fjor. Espen Hoff var god og uegoistisk da han vakkert dro seg fri på kanten, og sendte ballen til sin lagkamerat som kom stormende. Vilhjalmsson skled ballen i nettet, og det kokte på tribunen på Sør Arena.

Bare ti minutter senere skulle Hoff få muligheten til å komme i målprotokollen selv. Han ble felt på hjørnet av 16-meteren, og gikk fram for å ta straffen. Steve Clark i Hønefoss-buret reddet forsøket, men måtte gi en retur som Hoff enkelt satte i mål.

- Vi vet at dette laget er bra. Jeg syns det gnistrer av oss i denne omgangen. Det var et fantastisk frispark av Mathisen, det var nydelig, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde til C More i pausen.

Det spørs hva han tenker om den andre omgangen.