ENKELT: To frisparkperler var blant ingrediensene da Porto knuste Basel 4-0 tirsdag. Portugiserne er klar for sin første kvartfinale i mesterligaen på seks år. Foto: REUTERS/Miguel Vidal
ENKELT: To frisparkperler var blant ingrediensene da Porto knuste Basel 4-0 tirsdag. Portugiserne er klar for sin første kvartfinale i mesterligaen på seks år. Foto: REUTERS/Miguel VidalVis mer

Perlescoringer da Porto lekte seg videre

Utklasset Basel.

To frisparkperler var blant ingrediensene da Porto knuste Basel 4-0 tirsdag.

Portugiserne er klar for sin første kvartfinale i mesterligaen på seks år.

Avansementet ble sikret med 5-1 sammenlagt. Basel gjorde en sterk figur i gruppespillet og slo ut Liverpool på veien, men borte mot Porto var sveitserne sjanseløse.

For selv om hjemmelaget ikke var nødt til å score, ble publikum servert herlig spill og vakre scoringer. Gjestene holdt brukbart stand til pause, men som så mange ganger før kom Porto ut som en virvelvind i annen omgang.

Yacine Brahimi satte standarden med et elegant frisparkmål etter 14 minutter.

Basel-keeper Tomas Paclik rakk ikke å reagere før ballen duppet over muren og i nettmaskene.

Kanonskudd Etter scoringen fortsatte Porto å diktere spillet, men uten å komme til store sjanser. Basel gikk dermed til pause vel vitende at laget fortsatt hadde muligheten til å rappe kvartfinalebilletten. Håpet brast bare to minutter etter sidebyttet.

Fra utsiden av 16-meteren skjøt Héctor Herrera pent inn 2-0. Ballen fikk en skru og føk inn i lengste hjørne. Da måtte plutselig bortelaget score to mål for å gå videre, og det var det aldri i nærheten av.

I det 57. minutt var det Carlo Casemiros tur til å prøve frisparkfoten. Brasilianeren dunket til med et kanonskudd, og Vaclik maktet ikke å nå bort.

Stemningen på tribunen var upåklagelig etter perlemålene. Vincent Aboubakar avsluttet festen med å gjøre 4-0. Han snappet opp ballen etter en Basel-tabbe og skjøt den forbi Vaclik fra 20 meter.

Stygg smell På overtid ble Basel også redusert til ti mann. Walter Samuel fikk marsjorde etter å ha pådratt seg sitt annet gule kort i kampen.

Eneste skåret i gleden for Porto var Danilos skade få minutter etter 1-0-målet. Han fikk seg sen skikkelig smell da lagkamerat og keeper Fabiano ruste ut i full fart og forsøkte å klarere ballen med hodet. Brasilianeren ble iført nakkestøtte og fraktet av banen på båre.

Porto er klar for mesterligakvartfinalen for første gang siden 2009.

(NTB)