Sarpsborg - Rosenborg

Perlescoringer da Rosenborg herjet

Rosenborg er alvor med i gullkampen etter at Sarpsborg ble slått. Seieren gjør nå at trønderne bare er tre poeng bak Molde på sølvplass.

TRE POENG: Åge Hareide kan juble for nok en seier. Foto: Christoffer Andersen / NTB
TRE POENG: Åge Hareide kan juble for nok en seier. Foto: Christoffer Andersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Sarpsborg - Rosenborg 1-3 (0-2)

Den gode formen fortsetter for Rosenborg. Trønderne hadde nemlig full kontroll fra start til slutt da Sarpsborg ble slått på bortebane.

Samtidig som Rosenborg tok en sterk seier, avga Molde poeng mot formsvake Vålerenga i gullkampen. Bodø/Glimt trøblet også lenge mot Viking, men snudde til seier på tampen av kampen.

Seieren gjør at Rosenborg har vunnet seks av sine sju siste kamper. Det betyr at trønderne nå ligger på fjerdeplass i Eliteserien, fire poeng bak Glimt som topper tabellen.

Slo tilbake

Per Ciljan Skjelbred (34) har slitt etter «comebacket» til Rosenborg. Skader og varierende prestasjoner har gjort at returen for 34-åringen ikke har blitt slik mange hadde sett for seg.

Men mot Sarpsborg imponerte Skjelbred og Rosenborg stort.

Skjelbred vartet nemlig opp en perlescoring da han doblet ledelsen for trønderne midtveis ut i den første omgangen.

- Den kritisere mannen scorer, utbrøt Joacim Jonsson i Eurosport-studio.

- For en kule fra Per Ciljan, fortsatte Bernt Hulsker.

Målet var også Skjelbreds første etter at returnerte til Rosenborg i fjor sommer, og kom i 34-åringens første kamp fra start siden han pådro seg en skade i kampen mot Lillestrøm 25. juni.

FEIER: Per Ciljan Skjelbred og Rosenborg. Foto: NTB
FEIER: Per Ciljan Skjelbred og Rosenborg. Foto: NTB Vis mer

Svensk herjing

Det var likevel en svenske som skulle bli kampens store spiller.

Stefano Vecchia ble nemlig tomålsscorer mot Sarpsborg. Det første målet var en ordentlig perle, mens nummer to ble iskaldt satt i mål etter en nydelig kontring.

- Jeg er kjempefornøyd med scoringen, men det viktigste er at vi vinner kampen og får tre poeng, sa Vecchia til Discovery etter kampen.

Ole Jørgen Halvorsen reduserte for vertene midtveis ut i den andre omgangen, men det hjalp lite. Rosenborg vant til slutt kampen 3-1.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer