Perry: – Jeg skulle vinne

Amerikanske Michelle Perry løp fra alt og alle på 100 meter hekk, og sikret seg dermed VM-tittelen.

Perry fikk en god start på løpet, og kom raskt i tet. Mot slutten knuste hun all motstand, og sikret seg gullet på tiden 12,66 sekunder.

– Det gikk veldig bra i dag, selv om værforholdene ikke var de beste. Regn og vind er ikke optimalt, sa Perry etter løpet.

Den amerikanske sprinteren slo torsdag kveld Delloreen Ennis-London og Brigitte Foster-Hylton, begge fra Jamaica – og begge på tiden 12,76.

– Jeg satte faktisk press på meg selv i dag, og er glad for at jeg lyktes. Jeg bestemte meg for å gjøre alt som var i min makt for å vinne, sier en lykkelig gullvinner.

Kveldens mest ulykkelige, derimot, var amerikanske Joanna Heyes. Med to hindre igjen, landet en av favorittene skjevt – og gikk dermed hodestups ut av VM.

På det tidspunktet lå hun på andreplass, med godt nok driv til å kunne vinne.

– Jeg landet feil, og fikk skikkelige smerter, sa Heyes etter løpet.

– Først kunne jeg ikke tro at drømmen var knust, og det gjorde i tillegg vondt i hælen og i kneet. Men jeg skal bli ok igjen, sier en revansjesugen hekkeløper, etter å ha grått noen tårer.

HER RYKER MEDALJEN: Joanna Heyes var favoritt. Her ryker det som så ut til å være en sikker medalje. Foto: Scanpix/Reuters
HER RYKER MEDALJEN: Joanna Heyes var favoritt. Her ryker det som så ut til å være en sikker medalje. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Svenske Jenny Kallur sikret seg sjetteplassen på 100 meter hekk torsdag.

(ANB)