«Perry» beklager flausen

- Trodde ikke det var mulig å falle sammen sånn.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Aalesund-apparatet var nærmest i kollektivt sjokk etter ydmykelsen de ble utsatt for av Lillestrøm på Åråsen i kveld. Spillere og trenere klarte nesten ikke være forbannet en gang, men møtte pressen resignert og unnskyldende.

– Det er bare å beklage overfor alle fans og alle som følger Aalesund. Det var en total overkjøring som er vanskelig å forklare, sa trener Per Joar Hansen, før han likevel gjorde et forsøk.

– Vi spiller som elleve individer utpå der, og likner aldri et lag. Det var en forferdelig stor flause. At det går an å falle sammen så kraftig trodde jeg faktisk ikke var mulig, sa «Perry».

Savnet Aarøy

Aalesund måtte klare seg uten fyrtårnet Tor Hogne Aarøy i ettermiddagens oppgjør, og Per Joar Hansen la om til 4-3-3, med tre raske spisstyper i Olsen Austnes og Silva i angrepet. Det grepet kan neppe kalles vellykket.

– Hvis spillerne ikke gidder å springe eller være konsentrert, spiller det ingen rolle om vi spiller 4-4-2 eller 4-3-3. Vi hadde ikke den rette ydmykheten i dag, sa Hansen, som samtidig innrømmet at Aarøy var dypt savnet.

Aalesund har vært et av formlagene etter ferien, og sto med tre seire på fire kamper. Lillestrøm fikk vestlendingene brutalt ned på jorda igjen.

– Dette viser at ingen trær vokser inn i himmelen. Jeg håper guttene lærer av dette, selv om vi ikke kan ta med oss noe fra denne kampen. De målene vi slipper inn skal ikke komme på dette nivået, sa Aalesund-treneren.

MAKTESLØS: Per Joar Hansen måtte stå og se på at Aalesund-laget ble rundspilt etter alle kunstens regler av Lillestrøm. Etter kampen kunne han bare unnskylde. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
MAKTESLØS: Per Joar Hansen måtte stå og se på at Aalesund-laget ble rundspilt etter alle kunstens regler av Lillestrøm. Etter kampen kunne han bare unnskylde. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Skuffet kaptein

Kaptein Magnus Kihlberg ble tatt av til pause sammen med Karl Oskar Fjørtoft, da Aalesund skulle prøve å samle seg etter fadesen i første omgang. Også han var nærmest målløs etter 0-7.

– Jeg har aldri vært med på noe liknende. Absolutt ingenting fungerer, dette må vi bare glemme, sa Kihlberg etter å ha fått på seg olabuksa etter kampen.

Aalesund holder seg på trygg grunn foreløpig, med fem poeng ned til Start på kvalikplass. Men om det skal fortsette, må denne kampen ut av systemet så fort som mulig, det er alle i klubben enige om.

– Vi må bare lade batteriene nå, sier Magnus Kihlberg.

Per Joar Hansen på sin side følger spillernes innsats nøye for å kunne velge det rette mannskapet framover.

– Man ser vel etter hvert hvem som bretter opp ermene når det trengs, sier Hansen.