Perry blir ny U21-trener

Forlater Ranheim.

RYKKET IKKE OPP: Per Joar Hansen var en kvalikkamp unna opprykksfinale til Tippeligaen. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
RYKKET IKKE OPP: Per Joar Hansen var en kvalikkamp unna opprykksfinale til Tippeligaen. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Per Joar Hansen (45) trente Ranheim inn i opprykksstriden i 1. divisjon.

Det ble ikke tippeligaspill for trondheimslaget, men i dag fikk trenerne med tilnavnet Perry sin belønning. 45-åringen utnevnes til ny U21-landslagstrener, melder fotball.no.

Han etterfølger Øystein Gåre, som døde tidligere i høst.

- Vi har fått en trener etter den profilen vi ønsker. Per Joar har lang erfaring og kan vise til gode resultater i norsk og svensk toppfotball. Han har en tydelig fotballfilosofi som passer med vår fotballfilosofi og er i tillegg en tydelig leder, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til NFFs nettsted.

Den tidligere RBK-treneren har fått kontrakt fram 2012, eller til 2013 dersom laget tar seg til EM samme år.

Hansen har vært trener siden 1993 og har vært innom blant andre GIF Sundsval og Aalesund. Han utnevnt til ny RBK-sjef i 2005 etter at Ola By Rise fikk sparken. Perry trakk seg på Lerkendal etter et halvt år.

Nå får han igjen sjansen til å trene førsteklasses spillere, etter at han tidligere denne uka sa nei til en ny Ranheim-sesong.

- Dette blir spennende. Det er inspirerende å trene de beste unge spillerne i Norge, og få måle krefter på den internasjonale arenaen. Målet er å vinne kamper så vi er sikret deltakelse i EM i 2013, sier Hansen til fotball.no.

MÅTTE GÅ I RBK: Per Joar Hansen trakk seg som trener i RBK i 2005 og ble avløst av Per-Mathias Høgmo. Foto: Gorm Kallestad  / SCANPIX .
MÅTTE GÅ I RBK: Per Joar Hansen trakk seg som trener i RBK i 2005 og ble avløst av Per-Mathias Høgmo. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX . Vis mer