ØNSKET OG UØNSKET: Per Joar Hansen håper å få klarert sin jobbframtid i god tid før julefeiringen tar til. Nattas misnøye-meldinger (innfelt) på Lerkendal tar han ikke hensyn til i vurderingene. Foto: NTB scanpix og Twitter
ØNSKET OG UØNSKET: Per Joar Hansen håper å få klarert sin jobbframtid i god tid før julefeiringen tar til. Nattas misnøye-meldinger (innfelt) på Lerkendal tar han ikke hensyn til i vurderingene. Foto: NTB scanpix og TwitterVis mer

Perry bryr seg null og niks om supporter-misnøyen

- Bannerne er fine til å være laget med sprayboks.

(Dagbladet:) Rosenborg har ikke lagt skjul på at U21-trener Per Joar Hansen er en het kandidat til jobben som klubbens nye hovedtrener.

Det er ikke alle like glade for. I natt ble det hengt opp flere utvetydige bannere på Lerkendal, noe Adressa meldte om til morgenkvisten i dag.

Ved å gjengi to av bannerne - «Perry? Nei takk» og «Hoftun må gå» - har vi kort oppsummert hovedbudskapet til de kritiske, anonyme natteravnene.

Mens RBK-direktør Hroar Stjernen kaller det hele «feigt og trist», tar Per Joar Hansen det hele med ro:

- Jeg har fått det med meg. Først og fremst synes jeg det er bra at de klarer å lage så fine bokstaver med sprayboks. Det må være vanskelig, sier «Perry» til Dagbladet.

- Bryr meg null og niks
- Og det at de gidder å gjøre det i 03-tida på natta, vitner om engasjement. De viser entusiasme for klubben, og gir uttrykk for hvordan de mener ting bør være, fortsetter han.

- Innholdet i meldingene bryr jeg meg imidlertid null og niks om. En fotballtrener kan ikke la seg påvirke av sånt. Det finnes like mange meninger om meg som trener, som det finnes kjoler i skapet når kona mi skal velge antrekk til julebord, sier Hansen.

Han var hovedtrener i Rosenborg også i 2005.

- Jeg oppfattet at jeg hadde et godt forhold til supporterne da. De ga meg en fair behandling, og jeg har ingenting usnakket med dem, sier han.

- Tar du hensyn til slike meldinger i vurderingen av din egen jobbframtid?

- Nei, igjen tilbake til det med kona og klesskapet hennes: Det er så mange meninger om meg. Jeg jan ikke gå rundt og tenke på det. Jeg registrerer at supporterne ønsker et internasjonalt navn til trener, og det er de i sin fulle rett til. Det er ytringsfrihet i Norge — den er nedfelt i paragraf 100 i Grunnloven.

Vil ha EM-medalje
Da Dagbladet snakket med Hansen i dag, var det fortsatt ingen avklaring om hvorvidt han er RBK- eller U21-trener til våren.

- RBK har sagt de vil ha ny trener til jul, de har kontaktet NFF om deg - mens din kontrakt med NFF på det nærmeste er klar for signering. Når mener du situasjonen må avklares?

- Det må selvsagt skje så raskt som mulig, og i god tid før jul. I mitt hode er det bare U21 som gjelder. Spekulasjonene rundt RBKs trenerjakt kan ikke jeg kommentere. Jeg forholder meg til at det er EM  i Israel til sommeren. Målsettingen min er at vi skal kjempe om medalje der.

- Men hvorfor signerer du ikke da bare den kontrakten med NFF?

- Jo da, det kan du selvfølgelig si. Jeg har en intensjon om å få ting avklart raskt.

I går sa Hansen til Trønder-Avisa at han ikke hadde vært i kontakt med 90-tallslokomotivet.

- Har du hørt noe direkte fra Rosenborg nå?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.