Perry om sparkingen: - Skuffet og uenig

Pratet ut.

SKUFFET: Per Joar Hansen pratet ut om sparkingen. Foto: Ole Morten Melgård
SKUFFET: Per Joar Hansen pratet ut om sparkingen. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den sparkede Rosenborg-treneren Per Joar Hansen er uenig i at han mister jobben. Han er meget kritisk til ledelsen av klubben.

Han holdt pressekonferanse på Kirkebyfjellet konferansesenter i Meråker. - 08.50 i dag fikk jeg sparken i RBK. Jeg fikk en SMS. Jeg er skuffet og uenig, men dette er noe jeg bare må akseptere. Slik er fotballen, sa Hansen.

Hansen fikk halvannen sesong i RBK. Han lyktes ikke å vinne en tittel forrige sesong, og det var åpenbart at han hadde mistet deler av «garderoben» i løpet av denne sesongen.

RBK har spist trenere de siste årene, og klubben står overfor store utfordringer på flere plan.

Fritt fall RBK gikk fra å være total dominant i norsk fotball og en markant aktør på internasjonalt plan, til å bli én av flere i sjiktet bak Molde i Norge. Det må flere enn trenerne ta ansvaret for.

- Mange i klubben må se seg selv i speilet. RBK må realitetsorientere seg med tanke på ambisjoner. En del i ledelsen ser fortsatt på RBK som en mesterligaklubb. Avstanden fra norsk til internasjonal fotball har økt. Det blir vanskeligere å komme seg inn i et gruppespill. Men målet skal man fortsatt ha.

- Jeg mener også at strukturen i den sportslige ledelsen må endres. Dagens organisering er at hovedtreneren mer er en kontorsjef. Han bør ha ansvaret for alt, også kjøp og salg av spillere. Jeg har for eksempel ikke engang sett en spiller som ble kjøpt fra Danmark nylig, sa Hansen.

Borte - Vi kunne helt sikkert gjort ting annerledes og bedre. Det er ikke lenge siden jeg fikk øksa, så det er litt tidlig å si hva. Jeg takker alle for samarbeidet, og jeg er fortsatt veldig glad i RBK.

- Jeg er mest skuffet over kommunikasjonen. Den har vært nesten fraværende i fem-seks uker.

- Har fansen jobbet mot deg?

- RBK har en fantastisk bra fanskare som støtter klubben. Jeg er rasjonell. Er supportere misfornøyd, så er det en del av gamet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer