BLE NEVNT I RETTSSALEN: Per Joar «Perry» trente Rosenborg fra 2012 til 2014. I dag er han assistent for fotballandslaget. Foto: NTB scanpix
BLE NEVNT I RETTSSALEN: Per Joar «Perry» trente Rosenborg fra 2012 til 2014. I dag er han assistent for fotballandslaget. Foto: NTB scanpixVis mer

RBK-rettssaken

«Perry» reagerer på Ingebrigtsen-telefon

- Ikke bra hvis det stemmer, sier den tidligere Rosenborg-treneren. Styreleder Ivar Koteng med oppsiktsvekkende opplysning i retten.

TRONDHEIM (Dagbladet): Sammen med Lars Lagerbäck er Per Joar «Perry» Hansen i ferd med å bygge opp et spennende fotballandslag.

Den forrige trenerjobben til «Perry» var i Rosenborg fra 2012 til 2014. Tirsdag ble navnet hans trukket inn under rettssaken mellom Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun på den ene sida - og Rosenborg på den andre sida.

Under partsforklaringen sin fortalte styreleder Ivar Koteng at han fikk en telefon fra Kåre Ingebrigtsen noen uker FØR «Perry» fikk sparken i 2014.

- Kåre ringte meg fra Stavanger og sa at han og en kollega kunne trene Rosenborg. Det var før «Perry» var borte. Så gikk det tre til fem uker før han fikk sparken. Da ble vi enige om at Kåre var et godt alternativ, sa Koteng i Sør-Trøndelag tingrett.

Landslagets assistenttrener hadde ikke fått med seg uttalelsen da Dagbladet tok kontakt. Under forutsetning av at dette stemmer, reagerer han slik:

- Det er ikke bra, svarer «Perry».

Ingebrigtsen selv vil ikke uttale seg om noe av det som kommer fram i retten. Trolig skjer dette etter en oppfordring fra advokaten.

Men generelt blir det ikke sett på som god skikk blant trenerne å kontakte en klubb og tilby seg jobben, samtidig som en annen er under kontrakt.

De to tidligere trenerne Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun gikk til sak mot Rosenborg for det de mener var ugyldige oppsigelser. De fikk sparken i juli 2018. Også Ingebrigtsens forgjenger, Per Joar Hansen, fikk sparken.

I retten påsto Koteng at det var et spilleropprør mot «Perry» i 2013 og at han nærmest hadde mistet garderoben. Daværende sportssjef - Erik Hoftun - ble ifølge styrelederen satt til å være mye tettere på «Perry».

- Vi hadde en utvikling som var dårlig, sa Koteng i retten. Samtidig var Kåre Ingebrigtsen assistenttrener i Viking. I flere år hadde han tørstet etter Rosenborg-jobben. Som trønder var dette den største jobben han kunne få.

Det som har vært den offisielle forklaringen hittil, er at Koteng kontaktet Ingebrigtsen sommeren 2014. Sistnevnte slapp alt han hadde i hendene og dro umiddelbart fra Stavanger til Trondheim.

Kort CV

Det som ikke har vært kjent, er telefonen Ingebrigtsen tok i forkant - mens «Perry» fortsatt var øverstkommanderende på Rosenborg-feltet.

- Hva synes du om dette?

- Jeg forutsetter at det du sier er riktig. Men du kan spørre Kåre Ingebrigtsen om hva han synes, sier «Perry» til Dagbladet.

- Hva mener du?

- Hvis det stemmer, så er det ikke bra.

I retten påpekte Koteng at han ikke trengte å lese en lang CV fra Ingebrigtsen. Den var ikke spesielt imponerende, mente han. Foruten Viking hadde han vært i Bodø/Glimt og Ranheim - i tillegg til fortida som Rosenborg-spiller.

- Vi var usikre på noen ting. Men vi var sikre på at han kunne RBK-fotballen. Og han er en person med godt humør. Vi regnet med at humøret hans kunne tilføre gruppa mye energi, sa Koteng.

Overfor Dagbladet påpeker Per Joar Hansen at uttrykket «å miste garderoben» fort blir en klisjé når trenere får sparken. Det ligger i fotballens natur at spillere som ikke får spille, ikke er fornøyde.

Han sier at han har fullt fokus på landslaget og har gått videre fra tida i Rosenborg. Han oppfatter ikke at han hadde spesielt dårlige resultater i klubben.

Han opplyser at det var null problemer med sluttpakka hans etter at han måtte gå.

Trente hardere

I retten påpekte Koteng at Rosenborg begynte å trene hardere med Ingebrigtsen ved roret. Pilene pekte oppover og publikum vendte tilbake til Lerkendal. Men så stoppet utviklingen opp, ifølge Koteng, som hadde spesielt mange møter med Ingebrigtsen det siste året.

Selv sentrale spillere syntes treningene ble for slappe.

Nå er Eirik Horneland satt til å bringe klubben tilbake til gammel storhet. Den storheten handler om spill i Champions League.

Onsdag morgen ble det klart at partene har inngått forlik i rettssaken mellom trenerne og Rosenborg.