Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Perry» skal hjelpe Norge opp av sumpa:
- Han er litt annerledes

Per Joar Hansen syntes det var greit med en pause. Likevel kunne han ikke si nei da landslaget ringte.

LANDSLAGSMENN: Tidligere U21-landslagssjef Per Joar Hansen  blir assistent for fotballherrenes landslagssjef Lars Lagerbäck (t.v.).
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
LANDSLAGSMENN: Tidligere U21-landslagssjef Per Joar Hansen blir assistent for fotballherrenes landslagssjef Lars Lagerbäck (t.v.). Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): I dag ble Per Joar Hansen presentert som fotballandslagets nye assisterende landslagstrener.

«Hansen har lang erfaring som trener på høyt nivå, og hadde blant annet stor suksess som U21-landslagstrener, der han ledet Norge til EM i 2013 med flere av dagens landslagsprofiler på laget», sto det i en pressemelding fra NFF.

- Kunne ikke si nei

Den tidligere Rosenborg-sjefen blir dermed en viktig brikke i Lars Lagerbäcks prosjekt. Selv er Hansen storfornøyd med å få jobbe med svensken.

- Med den kunnskapen og de merittene han har med Sverige, Nigeria og nå sist Island, kunne jeg ikke si nei til Lars, sier Hansen i ettermiddag til Dagbladet.

Siden han mistet jobben i Rosenborg sommeren 2014, har ikke nordmannen hatt noen jobber på toppnivå. Han sier at det var greit med en pause, og at han takket nei til flere tilbud i etterkant av jobben i Trondheim.

- Det var greit å stoppe opp litt. Jeg har sett mye fotball globalt og nasjonalt, og skaffet meg en annen type erfaring før denne jobben, sier Hansen.

- Jeg er veldig trigget for denne oppgaven, legger «Perry» til.

Norge i sumpa

Den er ikke liten. Arven etter Per-Mathias er et Norge som ligger rangert på 81. plass på FIFAS verdensranking. Dette er dårligere enn land som St. Kitts og Nevis, og kun en plass foran Færøyene.

MØTTE PRESSEN: Per-Mathias Høgmo og landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred svarer på spørsmål om stemningen i spillergruppa og om spillerkritikken. Video: NTB Scanpix Vis mer

Hansen mener han tilfører landslaget inngående kjennskap til norsk fotball.

- Jeg kjenner så og si alle i Eliteserien, og har møtt de fleste lagene som RBK-trener. Samtidig har jeg erfaring fra U-landslagene, og kjenner til spillerne der, sier Hansen og slår fast at framtidas landslag blir en blanding av hjemlige spillere og utenlandsproffer.

- Vi skal se på begge segmenter, sier Hansen om de to grupperingene.

Fornøyd Lagerbäck

Hans nye sjef, Lars Lagerbäck, er på sin side storfornøyd med valget av Per Joar Hansen. Svensken forteller at landslaget falt ned på trønderen etter diskusjoner mellom toppfotballsjef Nils Johan Semb og han selv.

- Vi hadde bestemt oss for å gå for Per Joar, og det ordnet seg ganske kjapt. Han innehar store kvaliteter. Vi ville ha en nordmann som kan norsk fotball. Samtidig kjenner jeg ham fra før, sier Lagerbäck og legger til følgende:

- Han er litt annerledes. Vi er ganske forskjellige, men det var bevisst for å få en god dynamikk i lederteamet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media