OVERRASKELSESMANN: Per Joar Hansen har ført Ranheim til andreplass i 1. divisjon. I dag slo de ut Tippeligaens nummer to, Tromsø, av cupen på Alfheim. Arkivfoto: Erling Hægeland
OVERRASKELSESMANN: Per Joar Hansen har ført Ranheim til andreplass i 1. divisjon. I dag slo de ut Tippeligaens nummer to, Tromsø, av cupen på Alfheim. Arkivfoto: Erling HægelandVis mer

Perrys Ranheim med rundens store cupbombe

- Jeg slutter ikke å la meg imponere over disse guttene.

|||TROMSØ (Dagbladet): Tromsø — Ranheim 0-2.

To scoringer, begge i første omgang, var nok til at trener Per Joar Hansen og Ranheim kunne sørge for rundens store cupbombe da de slo Tippeliga-toer Tromsø på Alfheim.

Det blir det naturlig nok jubel i Ranheim-leiren.

- Det er sinnsykt deilig. Det var egentlig helt fortjent at vi vant, forteller Ranheims andre målscorer Robert Stene.

Trener Per Joar Hansen var ikke akkurat mindre entusiastisk.

- Det er helt utrolig hva disse guttene får til. Jeg slutter ikke å la meg imponere. De har en fantastisk vinnervilje, roser sjefen.

- Heldig
Daniel Krogstad sendte Ranheim i ledelsen på bortelagets første sjanse. Banens beste, Robert Stene, slo et frispark rett i Tromsø-muren.

På returen fant stopper Sandvik en umarkert Krogstad, som sikkert satte ballen nede i det høyre hjørnet bak Marcus Sahlman i Tromsø-målet.

Og mens Tromsø sløste med sjansene i starten av kampen, var Ranheim svært så effektive. Michael Jamtfall kom seg fint fri på høyresiden, utfordret Tromsø-stopper Jade North, som satte inn et mildt sagt elendig taklingsforsøk. Dommer Tom Henning Øvrebø hadde få andre muligheter enn å peke mot straffemerket.

Straffen satte Robert Stene enkelt i mål, og Ranheim ledet plutselig 2-0 foran et sjokkert hjemmepublikum.

- Det var kanskje litt heldig at vi ledet 2-0 til pause, innrømmer Ranheim-trener Per Joar Hansen.

- Samtidig syntes jeg vi har bra kontroll etter at vi får scoringen.

- Famlende start
For ledelsen ga åpenbart trønderne den selvtilliten de trengte. Ranheim så nervøse ut i åpningsminuttene, men etter å ha kommet i føringen var Per Joar Hansens menn som forvandlet.

- Vi fikk en litt famlende start, men jeg syntes vi kommer oss fint etter hvert. I tillegg er Tromsø ganske gode i starten, utdyper Perrys assistent og tidligere Tromsø-trener Otto Ulseth.

Tromsø prøvde å kjempe seg tilbake, men sleit med å komme til de store sjansene. I starten av andre omgang var det heller Ranheim som var nærmest. Først gikk Robert Stenes avslutning i stanga. På returen stod Jo Sondre Aas helt aleine med Sahlman, men den tidligere Rosenborg-spissen måtte, til sin fortvilelse, se seg slått av en praktredning fra Tromsøs sisteskanse.

- Jævlig tungt
Mot slutten klarte hjemmefavorittene aldri å true gjestene fra Trondheim, og et skuffet hjemmepublikum måtte innse at rundens store cupbombe var et faktum.

- Det er jævlig tungt og absolutt ikke bra nok, innrømmer en skuffet Tromsø-stopper Miika Koppinen.

- Ranheim er et bra lag og det er ikke så stor nivåforskjell som man kanskje tror, fortsetter Tromsøs Tommy Knarvik.

For selv om det deppes over en tidlig cup-exit i Tromsø i dag, er det ingen som kan ta æren fra et imponerende Ranheim-lag.

- Nå blir det hjemmekamp og, hvis vi er litt heldige med trekningen, folkefest i neste runde, avslutter en smørblid Otto Ulseth.