Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Perrys Ranheim til topps i 1. divisjon

- Veldig artig for guttene.

PÅ TOPPEN: Ranheim-trener Per Joar Hansen så eget mannskap gå til topps i 1. divisjon etter seieren mot Alta.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
PÅ TOPPEN: Ranheim-trener Per Joar Hansen så eget mannskap gå til topps i 1. divisjon etter seieren mot Alta.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Nyopprykkede Ranheim er en hard nøtt på eget kunstgress. Med 2-0 over Alta spratt Per Joar Hansens mannskap til topps i 1. divisjon.

Tre hjemmekamper har gitt ni poeng. Null baklengsmål imponerer også. 12 poeng gjør at Ranheim holder gamle storlag som Bodø/Glimt (10), Sogndal (10), Fredrikstad (8), Bryne (7) og Sarpsborg (7) bak seg på tabellen.

- Vi kan ikke bekymre oss over hva de andre lagene holder på med. De skal ligge der oppe. Vi må bare fortsette å fokusere på det vi kan gjøre noe med, og prøve å vinne neste kamp. Samtidig er dette veldig artig for guttene. Mange av dem har aldri opplevd noe og er fryktelig ferske i toppfotballen. Dette gir dem kick og energi, sa Hansen til NTB.

Jo Sondre Aas sendte Ranheim foran med et straffespark etter 39 minutter, mens Daniel Krogstad headet inn 2-0 etter innlegg fra Michael Jamtfall rett før pause. Rett før 1-0-målet vartet Andreas Lindberg i Ranheim-buret opp med en praktredning.

- Det var jevnt i dag, og Alta var vel best de første 25. Keeperen holdt oss inne med en Gordon Banks-redning fra VM i 1970, og rett etter scoret vi. Mål styrer ofte kamper, og vi har en matchvinnertype i målet. Det gir trygghet til et ungt og uerfarent lag, sa Hansen om keeper Lindberg.

«Perry» har selv lang fartstid som spiller og trener på toppnivå.

- Jeg har vært med i med- og motgang, og kan begge deler. Gutta føler vel at jeg har den faglige ballasten og kompetansen som skal til for at vi ikke på noen måte skal ta av etter det her. Det er mange forklaringer til vår gode start. Vi føler selv at vi har et bra fotballag med mange gode spillere. Vi har et godt kollektivt mønster som vi jobber etter både offensivt og defensivt. Spillerne vet sine roller, forklarer den tidligere GIF Sundsvall-, Rosenborg- og Aalesund-treneren.

Målløs toppkamp

Det ble målløst 0-0 mellom Fredrikstad og Bodø/Glimt i den TV-sendte toppkampen. Sarpsborg ledet på Jæren, men mål fra Marius Helle (2) og Sverre L. Larsen snudde kampen til Brynes fordel (3-1).

Mjøndalen vant bare én bortekamp i fjor. Mot Løv-Ham kom sesongens første trepoenger på utebane. Det ble 2-0 etter to straffemål fra Erik Midtgarden.

Både Sandnes Ulf og Nybergsund-Trysil vant 3-1 borte mot henholdsvis Follo og Strømmen. Lyn vant lørdag sin første seriekamp på åtte måneder da Moss ble slått 3-2, mens Sogndal samme dag smadret Tromsdalen 5-0.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!