Perset i alle tester

Testresultatene tilsier at Sigurd Pettersen vil få en knallsesong i hoppbakken. Han er blitt kortere, tyngre og har perset i samtlige tester.

-  Jeg har fått fart i beina, og er både sterkere og spenstigere enn før. Testresultatene viser at jeg henger med fysisk, og tilsier at jeg vil tråkke bedre mot underlaget og hoppe lenger ned i bakken. Framgangen gir også økt selvtillit, sier Sigurd Pettersen til Dagbladet.

55 centimeter

Testene har bestått av statiske hopp, elastiske hopp, elastiske hopp med vekter og stillestående svikthopp.

-  Nå hopper jeg 55 centimeter rett i været ved bare å bruke beina. Det er tre-fire centimeter opp fra i fjor. I svikthopp uten tilløp har jeg greid 56,3 centimeter, i elastiske hopp med vekter henholdsvis 49,8 centimeter (10 kg), 36 centimeter (30 kg) og 26 centimeter (50 kg). I stille lengde har jeg 287 centimeter (ett hopp), mens persen på fem hopp er 14 meter og 60 cm - alt klare rekordforbedringer fra testene for ett år tilbake, sier Sigurd Pettersen.

Vekttreningen har både gjort ham sterkere, og én centimeter kortere.

-  Sist vinter målte jeg 180 centimeter, nå er jeg nede i 179. Jeg er blitt kortere av å drive vekttrening, samtidig som vekta har gått opp. Nå veier jeg rundt 62 kg, og har kuttet skiene to centimeter til 261 uten at jeg merker noen forskjell, sier Sigurd Pettersen, som veide 58 kg sist sesong.

-  Lettelse

Sist vinter sleit han fælt med å holde minimumsvekta. Hele tida måtte han tvangsspise. I VM i Oberstdorf tippet pila noen gram for mye over grensa, og resulterte i disk.

-  Nå er ikke vekta noe problem lenger. I stedet for å ligge i grenseland, har jeg litt å gå på. Det gjør at jeg kan konsentrere meg mer om hoppingen, og er en lettelse. Minimumsvekta for å bruke 261 centimeter lange ski er 60,5 kg, sier Sigurd Pettersen.