PERSET: Stine Tomb satte ny personlig rekord på 400 meter hekk med tiden 57,10, men klarte ikke å gå videre til semifinalen.Foto: SCANPIX
PERSET: Stine Tomb satte ny personlig rekord på 400 meter hekk med tiden 57,10, men klarte ikke å gå videre til semifinalen.Foto: SCANPIXVis mer

Perset med 77 hundredeler, men ble utslått

Ingen EM-semifinale på 400 meter hekk for Stine Tomb.

|||Stine Tomb perset og løp inn til 57,10 sekunder på 400 meter hekk da friidretts-EM ble innledet på Stadio Olimpico tirsdag, men det holdt ikke til en plass i semifinalen.

- Endelig kom jeg i hvert fall under A-kravet, sa trønderjenta etter løpet.

Hun gikk knallhardt ut, men begynte å merke kjøret etter vel 200 meter. Avslutningen ble temmelig tung.

- Jo, jeg åpnet nok litt for hardt, men jeg var så «gira» på å løpe mitt livs løp og gjøre det bra. I siste sving krasjet jeg litt i et par hekker, og ut på oppløpssiden kjente jeg at det ble tungt, sa Tomb til NTB.

23-åringen la ikke skjul på at hun innerst inne hadde håpet på en plass i semifinalen, men det gikk ikke for jenta som hadde 57,87 som bestetid før tirsdagens internasjonale mesterskapsdebut.

- Målet mitt nå er å slå den norske rekorden på 400 meter hekk neste år. Den rekorden er eldre enn meg, så det er på tide å slette 56,33 sekunder fra listene en gang for alle, sa Tomb smilende etter å ha unnagjort en EM-debut som absolutt står til godkjent.

Hilde Fredriksen holder den norske rekorden, som har stått siden 1983.

- Jeg har tatt mål av meg til å delta i VM i neste år, og dersom jeg slår Hilde Fredriksens rekord, har jeg også klart VM-kravet, fortalte Tomb.

Nå skal hun være heiagjeng for de andre norske deltakerne i EM, men hun regner med også med å få tid til å være litt turist i Barcelona mellom treningsøktene og turene til stadion for å se idrett.

- Det neste som står på programmet for meg nå er løp i Göteborg og Danmark før det er NM i Sandnes i siste halvdel av august, sa Stine Tomb.

Hun kommer fra Trondheim, men bor for tiden i Stockholm der hun løper for Hammarby. Hennes norske klubb er Vidar. Tomb ligger på tredjeplass på norgesstatistikken gjennom alle tider på langhekken. Det er bare Hilde Fredriksen og Mari Bjone som har løpt raskere enn henne.

Det var rumenske Angela Morosanu som vant heatet til Stine Tomb. Den rumenske jenta løp inn til 55,11 sekunder. Tomb var halvannet sekund fra en direkte plass i semifinalen.

(NTB)