Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball-VM 2018

Peru med sin første VM-seier på 40 år - til ingen nytte

11. juni 1978 var sist Peru vant en kamp i VM. Inntil i dag.

ETTERLENGTET: Her scorer Paolo Guerrero Perus andre mål mot Australia. Peruanerne spilte ingen stor kamp, men vant for første gang i VM på veldig mange år. Foto: REUTERS/Max Rossi
ETTERLENGTET: Her scorer Paolo Guerrero Perus andre mål mot Australia. Peruanerne spilte ingen stor kamp, men vant for første gang i VM på veldig mange år. Foto: REUTERS/Max Rossi Vis mer

Australia - Peru 0-2 (0-1)

Premissene før kampen var klare. Australia måtte vinne, samtidig som Danmark måtte tape mot Frankrike for at Australia skulle kunne ta seg videre fra gruppe C.

Peru, som i Russland har deltatt i sitt første VM på 36 år, var allerede slått ut før bataljen i Krasnodarsky, men fikk endelig en seier i Russland etter tap mot både Frankrike og Danmark.

Dermed kunne peruanerne spille med lave skuldre. Det så det ut som de gjorde etter 18 minutter, da André Carillo sendte de røde og hvite i ledelsen med en praktfull volley.

Australia presset på for utligning, og spesielt Tom Rogic var aktiv. Men det ville seg ikke for Kristoffer Ajers lagkamerat i Celtic og de andre lagkameratene på «Socceroos», som det australske landslaget kalles. Peru-ledelsen sto seg til pause etter en omgang der det tidvis var ganske lavt tempo.

Guerrero-scoring

Etter pause ventet Australia-fansen på at ringreven Tim Cahill og vidunderbarnet Daniel Arzani skulle komme inn.

Rett før de to offensive jokerne entret banen var imidlertid Perus ledelse doblet. Etter et fint angrep fikk Paulo Guerrero ballen i boks. Kapteinen og stjernen, som fikk utsatt sin dopingdom til etter VM, satte ballen i mål under sterkt press fra Mark Milligan.

Best på tribunen

Australia var nære scoring flere ganger etter 2-0-målet. Både Cahill og Arzani hadde fine muligher til å putte, men effektive Peru holdt unna.

Dermed tok de sin første VM-seier siden 4-1-seieren mot Iran i 1978. Også på tribunen var peruanerne klart best. Peru-fansen feiret som om de hadde gått videre fra gruppa, og hyllet sine spillere til tross for at de hadde røket ut allerede før kampen.

Sist Peru var med i VM var for øvrig i 1982, men da klarte ikke peruanerne å vinne noen av sine tre gruppespillskamper.

Australias beste VM-resultat er 1/8-finale i 2006.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media