Pessotto overlevde fall

Politiet tror det var selvmordsforsøk.

(Dagbladet.no): Juventus\' sportsdirektør, klubbens tidligere stjerneback, Gianluca Pessotto, overlevde et fall fra et takvindu i Juventus lokaler i går.


Flere medier har spekulert i selvmordsforsøk, og spesielt etter at det ble kjent at han skal ha holdt en rosenkrans i hånden under fallet.

Politiet sa tirsdag at de behandler saken som selvmordsforsøk.

En talsmann for Juventus har i følge nyhetsbyrået ANSA nektet  å spekulere i årsaken.

- Vi vet ikke hva som har skjedd. Vi må vente og se, sa talsmannen.

Pessotto landet på en bil og ble omgående fraktet til sykehuset i Torino. 35-åringen skal ha pådradd seg svært alvorlige ryggskader og han ble operert for flere bruddskader og indre blødninger tirsdag. Sykehuset karakteriserte tilstanden hans som alvorlig, men stabil.

- Vi er optimistiske. Men de neste 48 til 72 timene blir avgjørende, sa direktør Ottavio Davini på sykehuset Molinette, til Gazzetta dello Sport.

Ikke innblandet

Skandaleklubben Juventus - sammen med Milan, Lazio og Fiorentine,  er som kjent under etterforskning for kampfiksing og korrupsjon, og risikerer å dumpe ned i serie C.

Men Pessotto, som har spilte hele 11 sesonger i Juventus og 22 A-kamper for Italia, skal ikke være innblandet i den italienske fotballskandalen.

Han skal angivelig ha slitt med personlige problemer, og ANB melder at han har blitt behandlet for depresjon den siste tiden.

Pessottos kone, Reana, skal ha bekreftet at han har vært deprimert og lite fornøyd med jobben i Juventus. 

- Han sa stadig til meg at det var for stor forskjell fra å være på banen til å sitte bak et skrivebord, sa hun i følge BBC.

Cannavaro knust

- Jeg er helt knust. Pessotto var verdens hyggeligste gutt, sa landslagsstjernen Fabio Cannavaro etter at ulykken ble kjent. Han fikk beskjed om fallet under en pressekonferanse tirsdag - som han avbrøt og forlot umiddelbart.

Både Alessandro Del Piero og Gianluca Zambrotta som spiller i Juventus til daglig, forlot Tyskland tirsdag - med privatfly - for å besøke Pessotto.

OVERLEVDE: Gianluca Pessotto.