Petacchi suspendert etter dopmistanke

Kan miste Tour de France.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(Dagbladet.no): Alessandro Petacchi er ventet å bli et av de virkelig store navnene under neste måneds Tour de France.

ASTMAMEDISIN OG IDRETT
• Astmamedisiner vil normalt ikke øke lungekapasiteten hos friske mennesker i henhold til flere studier som er utført, og vil derfor mest sannsynlig ikke ha noen prestasjonsøkende effekt.
• Imidlertid kan beta2 -agonister, virkestoffene i astmamedisiner, ha en viss anabol (muskeloppbyggende)og psykostimulerende effekt dersom de brukes i høyere doser enn det som er vanlig ved medisinsk behandling, i tillegg til uheldige helsemessige konsekvenser.

• Dette er hovedårsakene til at disse stoffene står på dopinglista.

• For ett av disse stoffene (salbutamol) er det satt opp grenseverdi i urin, slik at man skal sikre seg mot at utøvere ikke tar for stor dose for å oppnå slike fordelaktige effekter.

(Kilde: Antidoping Norge)

Men for nøyaktig to uker siden ble det kjent at 33-åringen testet positivt (ikke-negativt) på stoffet salbutamol under Giro d\'Italia.

 
Nå er han forskriftsmessig suspendert av laget sitt, Milram, melder
France24.

Kan miste TdF

På grunn av den lange test- og saksbehandlingsprosessen riskikerer Petacchi derfor å miste hele touren, til tross for at det fortsatt er gode muligheter for at han ikke har gjort noe galt.

Salbutamol brukes nemlig i medisiner mot allergi og astma, og toppidrettsutøvere kan bruke stoffet inntil en viss grad hvis de har innhentet tillatelse på forhånd.

Den italienske sprinteren har tidligere hatt et såkalt dopserifikat, men det er usikkert om han hadde de nødvendige papirene i orden også under Italia rundt. Det blir avgjørende.

Risikerer to års utestengelse

FRA GLEDE TIL SORG: Den italienske Milram-rytteren Alessandro Petacchi feirer etter å ha vunnet den 21. og siste etappen av Giro d\'Italia. Thor de France kan han derimot gå glipp av, på grunn av en ikke-negativ dopingprøve under Italia rundt. Foto: ALESSANDRO TROVATI/AP/SCANPIX
FRA GLEDE TIL SORG: Den italienske Milram-rytteren Alessandro Petacchi feirer etter å ha vunnet den 21. og siste etappen av Giro d\'Italia. Thor de France kan han derimot gå glipp av, på grunn av en ikke-negativ dopingprøve under Italia rundt. Foto: ALESSANDRO TROVATI/AP/SCANPIX Vis mer

I motsatt fall risikerer sykkelrytteren å bli utestengt i to år.

Petacchi hevder sjøl at han er uskyldig, og dette budskapet vil han kjempe for når han møter den italienske OL-komiteen til uka.

- Vi vil vise dem Alessandros medisinske historie, tidligere tester og dessuten salbutamol-sertifikatet, for å bevise at han ikke har gjort noe galt, sier Milram-manager Gianluigi Stanga.

Petacchi suspendert etter dopmistanke

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer