KJØRER I GRØNT: Lampre-rytter Alessandro Petacchi er blitt pekt ut som mistenkt i en italienske dopingskandale. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
KJØRER I GRØNT: Lampre-rytter Alessandro Petacchi er blitt pekt ut som mistenkt i en italienske dopingskandale. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELOVis mer

Petacchis advokat bekrefter doping-etterforskning

36-åringen lover å samarbeide.

||| (Dagbladet): 36-årige Alessandro Petacchi er under etterforskning for bruk av forbudte stoffer.

Det meldte den italienske sportsavisa La Gazzetta dello Sport i formiddag.

I ettermiddag bekrefter Petacchis advokat at Thor Hushovds rival til den grønne trøya i Tour de France er blitt kontaktet av italienske dopingjegere.

I en uttalelse fra Petacchis profflag Lampre sier advokat Virginio Angelin at sprinteren akter å samarbeide med statsadvokaten i Padova, når touren er ferdig.

Vil bevise uskyld
- Alessandro Petacchi har allerede gitt dem full tilgang, via sin advokat, med en målsetning om å klargjøre sin situasjon. Han er sikker på at at han kan bevise at han ikke har vært involvert i dette.

Mistanken mot 36-åringen går på bruk av bloddoping, i form av PFC (Perfluorocarbon) and «human serum albumin». PFC er et stoff som på lik linje med EPO øker utøvernes oksygenopptak, og det skal ikke finnes metoder for å avdekke bruk.

Ifølge det italienske nyhetsbyrå ANSA har kilder på at stoffene ble funnet hjemme hos Pettachi, skriver AFP.

- Han kommer til levere fra seg all mulig informasjon, skriver Pettachi-advokaten.

Cyclingsnews skriver at ryttere under etterforskningen kan kastes ut av Tour de France. Det skal finnes presedens for slikt, selv om mistanker ikke holder til å nekte noen start i verdens mest prestisjefulle etapperitt.

Allerede i april ble italienerens hus gjennomsøkt da politiet etterforsket handel med dopingmidler i 2008 og 2009 i forbindelse med den såkalte Mantova-saken.

Razziaen mot Petacchi førte ikke til noen siktelse, og i dag sier advokat Angelin at etterforskningen før tourstarten ikke dreier seg om forhold fra årets sesong.

Støttes av laget
Petacchi leverte en ikke-negativ prøve som inneholdt astmamedisinen Salbutamol i 2007. Han sto hele tida på at han var uskyldig og ble først frikjent før idrettens voldgiftdomstol utestengte italieneren fram til august 2008.

På grunn av dopingsaken sto Petacchi over touren både i 2007 og 2008.

En talsmann for det italienske andtidopingbyrået sier til Reuters at de ikke er underrettet om en mulig dopingssak mot Petacchi.

Pettachis lag Lampre uttaler at de har full tillit til rytteren som før dagens etappe ledet poengkonkurransen med to poeng på Hushovd.