- Petar har alltid vært motstander av doping

Petar Vukicevic' advokat hevder treneren ikke har gjort noe galt.

(Dagbladet): Bråket rundt topptreneren Petar Vukicevic startet da han i Dagbladet på mandag innrømmet å ha rådført seg med trenerkameraten Srdjan Djordjevic om veksthormoner og testosteron - i flere e-poster i perioden 2001 og 2003.

I dag kommer han hjem fra Sør-Afrika for å forsvare seg.

Vil svare Friidrettspresident Svein Arne Hansen har skaffet seg tilgang til de omstridte e-postene, og jobber med å få alle oversatt. Innholdet har sjokkert Friidrettsforbundet. Torsdag kveld ba forbundet Petar sette seg på første fly hjem fra treningsleir i Sør-Afrika.

- Petar vil svare på alle spørsmål overfor forbundet, sier Vukicevic' advokat Vidar Strømme til Dagbladet.

Petar Vukicevic hevder overfor Dagbladet at eks-kona Turid Syftestad har manipulert e-postene, og nekter for å ha skrevet store deler av dem. Syftestad avviser anklagen.

Dagbladet har tidligere omtalt deler av innholdet i e-postene. I dag har Dagbladet valgt å offentliggjøre innholdet ord for ord.

- Jeg har på Petars vegne bedt om at e-postene ikke publiseres. Det gjør jeg fordi Petar sier han ikke kjenner seg igjen i innholdet, og fordi vi ikke vet så mye om muligheten for at andre personer kan ha vært inne i disse e-postene, sier Strømme.

- Dopingmotstander Advokaten hevder Vukicevic ikke kan stå inne for innholdet i e-postene:

- Petar mener han ikke har gjort noe galt, og sier han alltid har vært motstander av doping. På grunn av forholdet til eks-kona vil han ikke kommentere e-postene, sier Strømme.

Srdjan Djordjevic hevder også overfor Dagbladet at e-postene er endret i ettertid. Dagbladet snakket i går med Djordjevic som bekrefter at han gjennomførte tester av Petars utøvere på Bislett tidligere denne måneden.

Nekter tilknytning Dagbladet har vært i kontakt med en rekke av det store antallet utøvere Petar Vukicevic trente i den aktuelle perioden. Alle benekter enhver form for tilknytning til doping.

Antidoping Norge fikk se e-postene i fjor, men mente saken var foreldet. På friidrettsforbundets initiativ har nå Antidoping Norge gjenåpnet saken.

DE OMSTRIDTE E-POSTENE: Dagbladet har valgt å publisere de omstridte e-postene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DE OMSTRIDTE E-POSTENE: Dagbladet har valgt å publisere de omstridte e-postene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Den danske dopingeksperten Rasmus Damsgaard omtalte i Dagbladet på torsdag innholdet i e-postene som «en smart metode»:

- Det som beskrives i e-postene er en form for doping ekspertmiljøene hører mange snakke om, men få er avslørt for.

- Effektiv metode - Testosteron og veksthormoner er i denne sammenheng dopingpreparater. Det er snakk om en «smart» metode. Den gir det vi kaller en suprafysologisk effekt. Det vil si at 2 + 2 ikke er 4, men 5: Det blir en ekstra effekt når testosteron og veksthormon kombineres, sier den danske eksperten til Dagbladet.

Han sier at dopingmetoden som beskrives i e-postene er effektiv av to grunner:

- Ved å tilføre testosteron og veksthormoner brennes fett, samtidig som muskler bygges. Med slike midler kan man få en stor, stor effekt. Det vil gi spesielt stor effekt i øvelser hvor tyngdekraften spiller inn, sier Damsgaard.

Les mer om de mystiske e-postene her