PERMITTERT: Petar Vukicevic venter på Antidoping Norges granskning av ham før han får vite hvordan trenerframtida hans blir. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
PERMITTERT: Petar Vukicevic venter på Antidoping Norges granskning av ham før han får vite hvordan trenerframtida hans blir. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Petar Vukicevic forblir permittert

Nå er alle partene i Vukicevic-saken enige om å vente på Antidoping Norges konklusjon før Petars trenerframtid avklares.

(Dagbladet): Torsdag meldte Petar Vukicevic gjennom sin advokat Vidar Strømme at de ønsket en ny vurdering av permitteringen fra trenerjobben i friidrettsforbundet.

I går ble partene enige om at de fortsatt skal vente på Antidoping Norges konklusjon av granskningene de har satt igang som følge av Dagbladets avsløringer av Vukicevics dopingspørsmål. Dette til tross for at Petar Vukicevics kontrakt med friidrettsforbundet går ut til nyttår.

Håper på svar før jul
- Vi har bedt Antidoping Norge om å behandle saken raskt, men de sier ikke noe til oss om når de kan være ferdige, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen til Dagbladet.

- Vi har ikke fått noe eksakt tidspunkt, men vi har et håp om at det kan være avgjort før jul, sier Vukicevics advokat, Vidar Strømme.

Hos Antidoping Norge har saken høy prioritet, men fortsatt gjenstår det mye arbeid. Så langt har ikke samtalene med Petar Vukicevic og eks-kona Turid Syftestad gitt nok informasjon til å konkludere.

- Vi er i en prosess der vi ønsker å snakke med flere personer, sier kommunikasjonsleder i Antidoping Norge, Halvor Byfuglien til Dagbladet.

Prioriteres høyt
Etter at Svein Arne Hansen og friidrettsforbundet oppfordret alle som tidligere har vært trent av Petar Vukicevic til å kontakte Antidoping Norge med sine erfaringer, er det flere som har henvendt seg til Antidoping Norge. Men parallelt med granskningen skal også påtalenemda i Antidoping Norge ta stilling til det som kommer fram.

- Vi prioriterer denne saken høyt for å komme videre, men det er viktig å understreke at jobben skal gjøres grundig, sier Byfuglien til Dagbladet.