BEKREFTER: Petar Vukicevic' ekskone Turid Syftestad sier hun reagerte på innholdet i e-postene eksmannen sendte til trener og ekspert på idrettsmedisin Srdjan Djordjevic. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BEKREFTER: Petar Vukicevic' ekskone Turid Syftestad sier hun reagerte på innholdet i e-postene eksmannen sendte til trener og ekspert på idrettsmedisin Srdjan Djordjevic. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Petars ekskone: - Jeg ga e-postene til Antidoping Norge

Både Petar Vukicevic' ekskone og hennes søster reagerte på e-poster om veksthormoner og testosteron.

(Dagbladet): Friidrettspresidenten har forlangt en forklaring fra Petar Vukicevic etter at topptreneren overfor Dagbladet bekreftet at han hadde forhørt seg om forbudte stoffer i perioden 2001 - 2003, i e-poster til hans venn og trenerkollega Srdjan Djordjevic fra Slovenia.

Antidoping Norge er kjent med e-postene, men de har henlagt saken da de mener den uansett er foreldet. Nå bekrefter Petars tidligere svigerinne at det var hun som første gang varslet Antidoping Norge.

- Jeg tipset Antidoping Norge, men Turid nektet meg å gi ut materialet av hensyn til barna. Derfor ble det ikke noe av, sier Siv Gordana Syftestad (42) til Dagbladet.

Hun er søsteren til Turid Syftestad (46), som giftet seg med Petar Vukicevic i 1987. Sammen fikk de to barn - som ikke er nevnt i e-postene. Barna er for unge til at e-postene kan angå dem.

Vukicevic-paret tok ut skilsmisse i 2003. Dagbladet er kjent med at eks-svigerinnen varslet dopingmyndighetene 17. februar 2004, mens paret var separert.

- Har ikke manipulert Dagbladet konfronterte første gang Petar Vukicevic med e-postene i mai 2011. Da bekreftet han at han hadde forhørt seg om forbudte stoffer:
 
- Jeg får lov til å informere meg om ting, akkurat som alle normale mennesker, sier Vukicevic til Dagbladet.

- Min ekskone har tatt den mailen, og så har hun da selv puttet de tingene hun hadde lyst til å putte inn, sa Vukicevic til Dagbladet.

Ekskona avviser at hun på noen måte har manipulert e-postene.

- Jeg gikk til Antidoping Norge med e-postene i fjor, fordi Petar beskyldte meg for å ha forfalsket dem. Jeg følte at det var ubehagelig, sier Turid Syftestad til Dagbladet.

Eget initiativ Turid Syftestad sier hun flere ganger tidligere har vurdert å gi e-postene til Antidoping Norge:

- Jeg har diskutert materialet med min søster. Hun ønsket at jeg skulle rapportere dette, men jeg nektet, sier Syftestad.

FORHØRTE SEG: Topptreneren Petar Vukicevic stilte en venn spørsmål om forbudte stoffer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FORHØRTE SEG: Topptreneren Petar Vukicevic stilte en venn spørsmål om forbudte stoffer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Men nå blir dette offentlig, og da må Petar som alle andre svare for seg, sier Turid Syftestad til Dagbladet.  

Da Dagbladet snakket med Petar Vukicevic på fredag henviste han til sin advokat Vidar Strømme. Strømme vil ikke kommentere denne saken i dag, og Vukicevic har ikke besvart videre anrop fra Dagbladet.

Kritikk Petar Vukicevic er i hardt vær etter uttalelsene.

- Det er ikke bra, sa friidrettspresidenten i går om Petar Vukicevic' uttalelser til Dagbladet. Også toppidrettssjef Jarle Aambø ved Olympiatoppen kritiserte Petar Vukicevic.

- Det her er en helt unaturlig kommunikasjon, og er ukjent for oss. Det er ikke vanlig at trenere rådfører seg på denne måten, sa Aambø til Dagbladet. 

Skøytelandslagstrener Jarle Pedersen mente at Vukicevic' uttalelse om at det var naturlig å forhøre seg om forbudte stoffer var en merkelig påstand. Også landslagstrenerne i spyd og langrenn reagerte på uttalelsene.