Peter Prevc tok fenomenal rekord på hjemmebane

Ingen har vunnet flere renn på en sesong.

SUVEREN: Slovenias Peter Prevc vant i Planica foran Johann Andre Forfang (venstre) og landsmann Robert Kranjec.
Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix
SUVEREN: Slovenias Peter Prevc vant i Planica foran Johann Andre Forfang (venstre) og landsmann Robert Kranjec. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Slovenske Peter Prevc vant skiflygingsrennet på hjemmebane i Planica, og tok dermed sin fjortende verdenscupseier denne sesongen - flere enn noen andre har klart.

Den forrige rekorden var på 13 og ble holdt av Gregor Schlierenzauer.

Prevc hoppet seg opp fra tredjeplass etter første omgang, og med 232,5 meter i finaleomgangen sikret han en komfortabel seier poengmessig.

- Det er ikke tilfeldig det Prevc gjør. Han har omtrent ikke levert ett eneste dårlig renn i vinter, sier Johann André Forfang, som selv imponerte og ble nummer to i rennet.

Fornøyde nordmenn Robert Kranjec, også han fra Slovenia, ble nummer tre i rennet, som ikke bød på samme lengdedramatikk som forberedelsene i går.

Forfang hoppet to ganger 226 meter og fikk 419 poeng.

- Det var okay hopping, og jeg er godt fornøyd med resultatet, selv om det er mer å gå på teknisk, sier Forfang til NTB.

Unggutten fra Tromsø mener at han ikke fikk ut sitt aller beste, selv om han bare hadde én mann foran seg på resultatlisten.

- Jeg leder meg veldig til fortsettelsen. Det er helt rått her i Planica, og jeg får prøve å utfordre enda mer på lengdene i de neste konkurransene, og kanskje kan jeg sette ny personlig rekord. Jeg hadde 243,5 meter i Vikersund tidligere i vinter, sier Forfang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer