HER GÅR DET GALT:  Alexej Petukhov har vekslet og suser inn i Sveriges ankermann Teodor Peterson. Det kostet Sverige en sjanse til å kjempe om medalje. Foto: NTB Scanpix
HER GÅR DET GALT: Alexej Petukhov har vekslet og suser inn i Sveriges ankermann Teodor Peterson. Det kostet Sverige en sjanse til å kjempe om medalje. Foto: NTB ScanpixVis mer

Peterson raser etter at russer ødela det svenske medaljehåpet

- Jeg er sint.

FALUN(Dagbladet): Det har vært en tung sesong for den svenske sprinteren Teodor Peterson.

Og da han hadde muligheten til å rette opp på lagsprinten i dag, gikk det galt.

På vei ut til av siste veksling kjørte russiske Alexej Petukhov inn i Peterson - og svenskens stav brakk.

Da kjempet Sverige fortsatt om en sølvmedalje.

Sur - Ja, klart jeg er sint. Men det er idrett, og neste gang kan det hende det er jeg som tryner. Klart man blir sur, men det hjelper ikke noe, sier en tydelig skuffet svenske.

Blikker flakker, og han prøver å holde tilbake. Men det skinner gjennom at misnøyen er stor:

- Han kommer susende. Det er ingenting jeg kan gjøre. Det første jeg tenkte var at jeg måtte få en ny stav. Jeg fikk det av Calle, men tapte noen meter og kraft. Det ble tungt å ta inn de foran, sier Peterson.

Sverige endte til slutt på en niendeplass.

Sa han unnskyld?

- Ja. Det er i hvert fall sånn jeg oppfatter det. Han snakker dårlig engelsk, så jeg er ikke helt sikker, sier Peterson og flirer.

En fin gutt Calle Halfvarsson var også skuffet etter en medalje glapp. Han forteller i pressesonen at han hadde tro på medalje helt til uhellet skjedde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Halfvarsson sto lenge og måpet etter det skjedde. Han ristet på hodet, og det samme fikk vi se under intervjuet:

- Hvorfor skjer det igjen, tenkte jeg.  Det samme skjedde i går, da knakk jeg også en stav. Så skjer det i dag igjen. Men det er bare uflaks, sier 25-åringen.

Selv om det ble en ny svensk fiasko på herresiden, var ikke Halfvarsson sint på den russiske skiløperen:

- Han er en snill gutt. Han ser kanskje tøff ut, men er en snill gutt. Det er sånn som skjer. Jeg vet ikke om det går å levere inn en protest. Jeg føler det er håpløst nå, sukket Halfvarsson.