Petit frykter doping

Derby- Arsenal 1- 2. Med fransk finesse skrudde Emmanuel Petit (28) inn 1-0-scoringen rett i krysset fra 25 meter i går. Det er ikke like vakkert at Petit frykter at kolleger tyr til doping for å klare det steinharde kampprogrammet i Premier League.

Petit har regnet det ut sjøl: Om Arsenal kommer til finalen i Mesterligaen og Frankrike kvalifiserer seg til EM-sluttspillet, må han spille 70- 75 kamper fram til juli neste år. Andre har det like tøft.

- Jeg tror ikke fotballspillere får igjen mye for å dope seg, fordi vi spiller like mye med hjernen som med hodet. Men spillere kan bli fristet til å ta ulovlige midler bare for å lindre smerter, sier Petit.

I fjor mistet han åtte kamper i karantene og like mange på grunn av ankelproblemer.

God tid

I går var han til de grader på plass. Etter 40 minutter mottok Petit ballen, snudde seg raskt, men oppdaget at Derbys taklingsville beinknusere for en gangs skyld ikke fulgte med i timen. Så skrudde han av gårde skuddet som rullet inn i nettmaskene. - Vanligvis får jeg dårlig tid. Her fikk jeg tid, sier han.

Arsenal viste seg som en verdig tittelutfordrer i går. Uten Marc Overmars, Fredrik Ljungberg, Tony Adams, David Seaman og Davor Suker, moste Arsene Wengers utvalgte Derby uten Lars Bohinen.

Svakt spill

Før pause hadde Derby bare ett tilbud. Rory Delaps lave helvolley like før pause gikk rett inn. To minutter etter pause ble Dennis Bergkamp matchvinner da han dro seg fri på pasning fra Petit.

- Vi spiller ikke opp mot vårt beste ennå, sier Bergkamp, som har scoret to ligamål på fire dager. I fjor var han i VM-bakrus og scoret ikke før 4. oktober.